Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

lengvas budas suliekneti

Per pasaulį jau seniau, o Lietuvoje tik paskutiniais metais ritasi nerūkymo, negėrimo, nevalgymo banga.. kurią sukėlė kelios ALLEN CARR’o knygos “Lengvas būdas nustoti rūkyti”, “Lengvas būdas sulieknėti” ir t.t.

Kai pirmą kartą pamačiau tas knygas knygyne net nekreipiau dėmesio, nes pati netikiu tokiomis magiškomis idėjomis apie dietas, rūkymą. Tačiau kažkada paėmiau vieną jų, t.y. “Lengvas būdas sulieknėti“, į rankas ir man pasidarė įdomu iki tiek, kad nusipirkau tą knygelę.

Perskaičiau vienu prisėdimu, nes ji buvo tikrai kažkokia magiška.

Na, savo įpročių aš nepakeičiau visiškai, tačiau pergalvojau ką valgau ir kodėl tai tikrai. “Baisiausias” dalykas yra tai, kad niekur negali su A.Carr’o mintimis nesutikti, nes jos labai logiškos, žemiškos ir tu su jomis sutinki. Tai ne kažkoks smegenų plovimas, o knyga pilna faktų, kurie sudėlioti taip, kad žmogus pats pradėtų galvoti, ( pvz. rašoma, kad prie kavos žmogus pripratinamas tik per laiką mūsų visuomenės, bet šiaip ji nei naudinga, nei skani ir žmogui nėra reikalinga. Juk kaip paaiškinsite tai, kad vaikai į kavą net nenori žiūrėti kaip ir į alkoholį, o mes, kad ji būtų skanesnė dedame į kavą cukraus, pilame pieno.).

Tai turbūt ir yra visų jo knygų sėkmė. Aš dar neskaičiau tos jo knygos apie rūkymą, tačiau būtinai tą padarysiu nors pati ir nerūkau. Man tiesiog kaip fenomenas įdomi ta knyga, nes aš dar niekada negirdėjau, kad tiek daug žmonių ją paskaitę mestų rūkyti..

Kai rūkyti metė mano jaunėlis brolis, kuris visada priešgyniauja visiems ir rūkė daug..kai metė mano viena draugė, kuri rūkė apie 20 metų..kai aplink tik ir skamba, kad metė tas, metė tas..supranti, kad kažkas stebuklinga ten yra. O stebuklai turbūt slypi paprastuose dalykuose, nes juk tai ne hipnozė. Tai tarsi įrodymas koks iš mūsų kiekvienas stiprus esame ir kad tik nuo MŪSŲ pačių sprendimų priklauso viskas.

Beje, dar pagalvojau, kad jeigu šios A.Carr’o knygos tokiu mąstu padeda mesti rūkyti, gerti, tai būtent tabako ir alkoholio gamintojai turėtų bandyti išpirkinėti visus tos knygos tiražus ir naikinti jas, nes tai tikrai kaip virusas plinta toliau.. Girdėjau, kad jaunimėlis netgi kopijuojasi kopijavimo aparatu tą knygą, nes neišgali įpirkti ( berods 34lt.)..bet juk jie cigaretėms išleisdavo dar daugiau..

Žodžiu, nesvarbu kaip viskas ten vyksta, bet aš labai džiaugiuosi, kad žmonės lengvai, be kančių sugeba išsivaduoti iš nereikalingų įpročių ir gyventi sveikiau..

Kategorijos: Įdomybės, Knygos

4 Komentarų iki šiol.

  1. Timas says:

    rūkymas tai gal ir įprotis, bet kūno svoris – kaži ar toks jau ir įprotis ;)

  2. Knygų leidėjai, rašytojai žino, kad žmonės visose problemose ieško lengviausio atsakymo, kas pirks knygą, kuri negarantuos lengvo išsikelto tikslo įgyvendinimo? :) Bet tikrai ne visuomet lengviausias kelias yra ir geriausias/efektyviausias kelias :)

  3. noname says:

    Timas pirmiau pasidomėk kas ir kaip paskui čia reikšk savo “svarią nuomonę”. Dar apie 1960-uosius Pasaulinė sveikatos organizacija paskelbė kad mazdaug 80 proc. priklauso nuo gyvenimo būdo.

  4. Rene says:

    Zmogus su metais privalo storeti,kad jo rauksles issilygintu…