Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Sakuros mano kieme

Parašė Rasa 2009 Apr 30 2 Komentarų

sakura

Šiandien man labai gera diena, nes prie namų pražydo mano japoniška sakura ( japoniška vyšnaitė).. Tai vienas iš didesnių mano džiaugsmų šį pavasarį, nes sakurą turiu tik nuo pernai metų ir ji pernai žydejo tik keletu žiedelių.. (nuotraukoje tai ne mano medelis, bet pažadu įdėti ir jo nuotrauką :) ).

Rodos kaip keista, kad tai džiaugiuosi paprastu medeliu, tačiau man japoniška sakura kažkokia labai stebuklinga ir tikrą pavasarį beskelbianti. Be to, jos juk žydi vos kelias dieneles.

Japonijoje organizuojamos šventės tam įvykiui paminėti. Japonai eina į piknikus, tiesiog grožisi, o miestuose net naktį sakuroms daromas namtinis apšvietimas ir jos atrodo tarsi rožniai ar balti debesėliai ant žemės.

Kai skrendu į Čikagą visada stengiuosi apsilankyti Millenium parką, kuriame yra daug sakurų.

Beje, mano svajonė nuvykti į Japoniją būtent tuo metu, kai jos žydi..vien tik iš vaizdų per visas pasaulio televizijas darosi gera.  Nors esu girdėjusi, kad šiemet jos Japonijoje pražydo net dvejomis savaitėmis anksčiau nei buvo numatyta ir visi turistai, kurie skrido žiūrėti sakurų žydėjimo pavėlavo..gamta iškrėtė eilinį savo pokštą..

Na, o aš keletą rytų galėsiu mėgautis šia didelę dovana savo kieme..

Kategorijos: Laisvalaikis

2 Komentarų iki šiol.

  1. rene says:

    Labai grazu!!!Pavasaris visada atnesa daug sviesos i musu sirdis.Smagu,kai ta jauti.
    Sakura ir man labai grazus medelis,bet ,jei vysnaite,ar uogu duoda?vat ,kokia as ziopla,nezinau….

  2. deividas says:

    As ir auginu sakuras, nusipirkau 80 seklu uz 10$ is ju isaugo 15 sakuru daigu :).