Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

braskes

Šeštadienį atsikėlusi labai geros nuotaikos nutariau pagaliau nuviažiuoti į turgelį ir nusipirkti šviežių braškių..

Kadangi arčiausiai prie mano namų yra Halės turgus, tai nieko nelaukusi ten ir važiuoju..Tiesą sakant, arba aš nemoku surasti ten gerų produktų tiekėjų, arba ten jų mažai, nes man iki šiol beveik niekada nepavykdavo gauti tikrai gerų produktų. Pavyzdžiui rūkytos mėsytės man visada daug skanesnės pirktos ekologiniame Tymo turgelyje nei Halės turguje. Negaliu gal net lyginti, nes dažniausiai Halės turgavietėje tiesiog ir parduotuvėje esančių kompanijų gaminiai, tik gal pigesni.

Aš einu į turgų pirkti ne pigesnio, o kokybiškesnio produkto. Deja, ne visada taip gaunasi.

Taigi, kalbant toliau apie braškes reikia paminėti, kad esu didelė jų mėgėja ir dažnai perku jas netgi žiemą,nors skonis nebūna ypatingas.

Laukiau lietuviškų braškių, nes anot ekspertų jos saldesnės, ekologiškesnės nei lenkiškos..Taigi, Halės turgus “lūžta” nuo lenkiškų braškių ir tik kai kurie prekeiviai prekiauja ir lietuviškomis kartu. Lietuviškos brangesnės, tačiau ko tik nepadarysi dėl kokybės.

Iš pirmo žvilgsnio atrodo tikrai gražios. Pardavėjai pasakau, kad noriu beveik visos dėželės,t.y. gana daug ir ji patenkinta mane patikina, kad braškės ką tik atvežtos ir labai šviežios. Turiu tikėti, nes čia vyrauja taisyklės, kad negalima rinktis pačiai ir turi pardavėjas viską sudėti. Mergina pasislėpusi už prekystalio deda braškes, o aš naiviai pasitikėdama laukiu.

Sumoku pinigėlius ir pasiėmusi nepermatomą maišelį su braškėmis dar pasižiūriu ar braškės gražios.. tikrai gražios.. tol kol parėjusi namo jų neišimu visų iš maišelio.. :) Ten kur nesimatė pridėta pakankamai sutrintų ir sugedusių braškių..

Iš 3 kg. nuplovus ir perinkus liko gal 2kg.

Gaila ir tiek..gaila dėl to, kad žmonės net ir sunkiais laikais negalvoja apie ilgalaikį verslą, apie tai, kad klientą apgausi tik vieną kartą.. o potencialas, kad jei aš būčiau buvusi patenkinta kokybe, tai grįščiau ten dažniau ir tikrai pirkčiau, buvo didelis..

Čia jausmas toks, kaip yra Palangoje einant Basanavičiaus gatve ir lankantis ten esančiuose restoranėliuose- jiems nereikia, kad tu patenkintas maistu ir aptarnavimu užeitum dar kartą..srautas ir taip garantuotas. Tik ar ilgai?

Gerai, kad kitą savaitę skrendu vėl į Boną, ten visai netoli yra ūkininkas, kuris augina braškes..Jau nekalbant apie tai, kad jo surinktos braškės niekada nebūna sugedę, ten yra galimybė netgi nueiti pačiam į laukus ir prisirinkti braškių pačiam, tokių, kokių tik nori pats..

7 Komentarų iki šiol.

  1. Laima says:

    visiskai sutinku su siame straipsnelyje issakyta nuomone,kaip kvaila isigyti vienkartini klienta. Esu tai patyrusi,kad uztenka viena karta nupirkt ir is tos vietos daugiau niekada neperki.Labai megstu visokius naturalius kaimiskus produktus.Neseniai pirkau kiausinius is senutes, tai ji net pajuokavo kad paziurek i mane senute ir suprasi , kad tikrai tie kiausiniai is kaimo,tikrai geri. Ir nenusivyliau, ir kita karta pirksiu is tos senutes kiausinius.Ir jai gerai , ir man gerai.Dziugu. O pirkdama braskes,labai kreipiu demesi i pardaveja,dazniausiai atsirenku sodininkus,jei akis neapgauna,nes ju braske geresnes ir jie parduoda braskiu pertekliu, tas pacias ,kurias ir patys valgo.

  2. Justas says:

    Teisingai, turguose labai svarbu ir žmogus, kuris parduoda. Tad jei reikės rekomendacijų, pas ką pirkti Halės turguje – paprašysiu Juozuko – jis tau padės:)

  3. Edita says:

    sveiki,
    o as nusprendziau savo darza uzsiauginti.Isivaizdavimui, prie namo, vidury grazios zoles, ne vidury, o tiksliau gale zolyno, issikasiau plota ir prisisodinau ridiku, zirniu, agurku,salotu, krapu, petrazoliu, morku, svogunu ir braskiu:-).Ridikai jau beveik nuvalgyti, kiti dar auga, nes ne siltnamis, o tiesiog ant lauko, bet sulauksiu:-). Nes atvirai kalbant, nusibodo is parduotuviu vidury vasaros visokius apipelijusias salotas ar suvytusius krapus pirkti, o apie braskes…tai jei koks giminaitis is savo darzo “neuzfundija” braskiu, tol neperku…tiesiog negadinu sau nervu:-) Rasa, siulau ten prie hazendos vietoj gelyno toki maziuka darzeli isprausti:-)…p.s. pasiulymo nebutina laikytis ir jauciasi, kad paciai gera nuotaika:-)
    visiems geru JONINIU!!!

  4. rene says:

    Del maisto kokybes,nemanau,ked galioja taisykle-turiu pinigu-perku gera maista,neturiu-valgau bet ka…Juk geriau sveikos kruopos,negu sena ,,marinuota” mesa.bent mums.Ir braskes,kurias as irgi laaaabai megstu.Geriau ju nedaug-bet geros kokybes.Ir tikrai,paziurejus is ko perki-net prekybos centre,gali zinoti,ar tiesa sako.Paziurek,kaip zmogus tau siulo-ramus,abejingas,ar is viso issigandes.Isvadas lengva pasidaryti.
    bet tikrai ,braske visada maloniausios paciu skintos.NIAM!

  5. Arnoldas says:

    Siuo komentaru noriu prisiartinti prie gilesnes temos -ir siuo atveju problemos- negu mano pirmtakai komentatoriai ir pati blogo iraso autore. Gilesnius, nes placiaja prasme ir tam tikru atzvilgiu sieju tai su determinizmu ir zmogaus pazanga.
    Gerbiamoji Rasa, ar nesate suinteresuota vietoje gailescio, arba tuo gailesciu pasinaudodama, kaip pagrindu, pademonstruoti astru prota ir minetai pardavejai turgelyje isdestyt savo nuomone lieciancia “ilgalaiki ar vienkartini pirkeja”, taip geriausiu atveju sukeldama grandinine reakcija ir pagerindama situacija ne vien sau asmeniskai, bet ir visiems sekantiems pirkejams pas ana pardaveja, o gal net ir pas kitus(zr. grandinine reakcija)? Pazanga prasideda nuo menku pokyciu.
    Kol kas tiek, nesinori skambeti per daug klugscheißeriskam.

  6. Kaimyne says:

    Bijau, kad isaukleti tauta prireiks ne vienu metu… Tas lietuviskas/rusiskas mentalitetas ziauriai nervina. Jei turguje perki 4 apelsinus, tai butinai viena ides supuvusi :( Jei sakai kilograma abrikosu, tai butinai ides 1,5kg (kur koks 1/4 nevalgoma). Jei prasai pirma apziureti produktus, isizeidzia, kad itari apgaudinejimu… Teko ne karta pirkti turgje uzsienyje. Nu ten visai kita situacija! Ten butinai TIKRAI isrinks graziausius produktus, plius visada ideda bonusu. Jei pageidauji, leis paciam issirinkti. Juk svieziu vaisiu/darzoviu pardavejai visada turi ‘nubyrejimo’ rezerva ir nuostoliu nepatiria. Bet gi musiskiai is to nori uzdirbti! Kam ismesti puvekus, kai galima parduoti :) Irgi labai pykstu ant tu kioskininku ir turgaus prekiautoju, ir tikrai nesistengiu ju aukleti, nes tai beviltiska..

  7. mika says:

    Taigi, ir mergaitė Rimi, kuri sėdi priešais kasas su savo kiosku tą patį daro… Tai tuomet ir supranti kodėl braškės, prieš savaitę kainavę 16,99, dabar staiga atpigo iki 12,99. Aišku, galima kelti bangas ir tikėtis tuomet Delfyje apie tave “reportažo”. O kas iš to? O gal geriau kitą kartą prieiti prie tokio kiosko ir naiviems pirkėjams stovintiems eilėje lyg tarp kitko garsiai užsiminti – ponia, jūsų vietoje pati pasirinčiau uogų, bo žynocia, ten po apačia tiek visko rasci galima kad oi oi oi.