Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Knyga

Kažkada manęs Blog’o skaitytoja klausė, o koks tai malonumas skaityti knygas? Pažadėjau, kad kažkada pabandysiu pagalvoti..

Taigi, kiekvienam matyt kitoks tas jausmas skaitant knygas, tačiau man tai tarsi gyvenimo dalis. Tuo metu kai skaitai, pasaulis tarsi neegzistuoja, gauni naujų žinių ir idėjų.

Stengiuosi skaityti įvairiom kalbom, kad neužmirščiau jų, o be to, pats svarbiausias dalykas yra tai, kad skaitydamas visada mokaisi rašyti- kai skaitai lietuviškai, tai padeda rašyti be klaidų, kai vokiškai ar angliškai- mokausi naujus žodžius, išsireiškimus bei pačią kalbą.

Dažnai skaitau darbines knygas, kuriose ypač daug įdomių idėjų restoranui, marketingui, komunikacijai. Skaitydama žmonių biografijas visada džiaugiuosi, kad žmonės sugeba išgyventi esant sunkiausioms situacijoms. Ir dažnai pamatai, kad žmonės, kurie keitė pasaulį ir buvo labai žinomi, išgyvendavo visas tas pačias problemas ir džiaugsmus kaip ir kiekvienas iš mūsų. Skaitant istorinių asmenybių biografijas po to geriau suvoki kai kuriuos jų veiksmus ir įvykius..žodžiu, ir vėl mokaisi.

Man iš vis labiau patinka skaityti tikras istorijas, o ne romanus.

Nors dažniausiai ir romanuose būna tikros žmonių istorijos, tik nieks nebegali atrinkti kur ji tikra, kur ne, kas herojus ir t.t.

Bonoje vėl prisipirkau naujų knygų.. puodelis stiprios kavos, šnarantys knygos puslapiai, šiltas pledas ir už lango lietaus lašai..

Kategorijos: Knygos, Laisvalaikis

3 Komentarų iki šiol.

  1. Dali.us says:

    Mano nuomone yra mitas, kad skaitydams knygas.. mokaisi rashyti. Man tai nepadejo. Vidurinej (kai dar skaiciau knygas) perskaitydavau ne mazau 100 lapu i diena (3-4 knygas i savaite), bet tai man nesutrukde 9 klasej diktante padaryt daugiau rasybos klaidu nei buvo zodziu.

    Mano nuomone knygas skaito zmones, kurie nori pabegti nuo savo suknisto gyvenimo, bent laiknai persikunyti i sekmingai gyvenanti heroju. Arba kad isitikinti kad ir sio pasaulio didieji dare tas pacias klaidas kaip ir tu (t.y. nesi jau toks neykelis).

    Cia apie romanus ir pan. knygas. Pofesines ir pazintines knygos yra geris.

  2. Irma says:

    man skaitymas yra vienas is didziausiu malonumu. Nesutinku, kad skaitoma vien norint pabegti nuo savo gyvenimo. Kartais taip, norisi pabegti, todel renkuosi knygas, kurios padeda tai padaryti. Bet ar tai yra blogai?
    As manau, kad vien skaityti profesines knygas nera labai naudinga, nes daznai praktikoje viskas buna kitaip.
    As esu uz skaityma, tik gaila, kad daug zmoniu “neranda” laiko paimti gera knyga ir ja paskaityti.

  3. Edita says:

    sveiki, ar sveiki?
    aciu, Rasa, man atsakei, aciu labai:-)
    ar galiu prilyginti skaityma,tiksliau pasislepima skaityti, kaip kitiems prie puodu virtuveje? vyrams garaze prie masinos? kam darze prie augalu? kam begiojima ar sporto sale? ar tai butu kiek nors panasu i ta vadinama laika SAU?