Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Mabre viesbutis

“Mabre viešbutis”- štai kokiu pavadinimu yra Lietuvoje knyga.

Iš pat pradžių išgirdusi iš savo kolegės klausimą ar jau mačiau tokią knygą pamaniau, kad ji juokauja, tačiau įsijungusi kompiuterį radau man atsiūstą nuordą, kad yra išleista poetės Juditos Vaičiūnaitės memuarinės prozos knyga- “Mabre viešbutis”. Va taip!

Visus darbus metusi nuvažiavau į Rašytojų Sąjungą jos nusipirkti. Ir kai paėmiau į rankas šią knygą supratau, kad tikrai dažnai gyvenime nutinka stebuklų- knygoje netgi yra eilėraštis, kuris yra apie mūsų kiemelį. Žinoma, tada, kai apleistame name 1954 metais gyveno poetė, tas kiemelis buvo jos..ir taip visų, kurie kažkuriuo metu ten buna..

Knygos puslapiuose ( nuo 95 iki 102 psl. ) rašoma apie pastatą, apie kaimynus, apie tai, kad šiuo metu yra, t.y. apie mūsų viešbutį ir restoraną “Hazienda”, apie kiemelį, jo medžius, apie pasimatymus prie vartų..esu nepaprastai dėkinga jau mirusiai poetei už šią istoriją.

Kartais pasimetęs kasdienybėje net nesuvoki, kad darai kažką, kas įsimena kitam žmogui.. mes turbūt esame vienintelis viešbutis Lietuvoje, kuris savo pavadinimą gali išvysti ant knygos viršelio ir tai ne užsakyta, o paties žmogaus pasirinkta..poetė pavadinimą buvo parašiusi nelygia rašysena  ir tas pavadinimas rašytas ranka yra išspausdintas ant viršelio..

Kategorijos: Įdomybės, Knygos, Mabre, Restoranas

2 Komentarų iki šiol.

  1. Lorca says:

    Fantastiškai beprotiškai malonu tokie nutikimai-sutapimai:)

  2. Sigita says:

    Noriu Jums padėkot, kad Jūsų dėka atraudau šitą mielą knygutę…Perskaičius interviu žurnale..Retai pasitaiko tokių šiltų knygų..Prisiminimai apie gatves, vietas, kurias kasdien praeinam, pravažiuojam, tiesiog užburia..