Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

no+children+allowed

Berlyne vienas vietinis restoranėlis, t.y. jo savininkė nusprendė įrengti papildomą salę restorane, kur vaikai neįleidžiami. Kaip yra nerūkymo zona, taip čia yra ir zona be vaikų.

Taip visų pirma norėta apsaugoti tuos, kurie nori ramiai pasėdėti, pavalgyti ir jiems garsiai krykštaujantys bei bėgiojantys vaikai tarp staliukų nekelia apetito. Svečiai skūsdavosi, kad klyksmai, riksmai tiesiog per dideli.

Diskusijos vyksta karštos, bet įdomu tai, kad nemažai tėvelių, kurie patys turi vaikus, bet labai palaiko šią idėją. Jų argumentas toks- mes irgi norime pabūti tylumoje, ramiai pavalgyti ir todėl jei pavyksta išeiti į restoraną palikus vaikus auklei, jame jau norisi tik ramybės, o ne vėl to pačio- t.y. vaikų.

Čia man vėl panašu kai užkietėję rūkoriai visai sveikina idėja, kad restoranuose negalima rūkyti, nes anot jų- rūko mažiau, o ir drabužiai neprisigeria to dūmų kvapo.

Žinoma, visokių vaikų būna. Juk kiti restorane elgiasi labai tvarkingai, ramiai ir mandagiau nei kiti suaugę. Be to, manau, kad būtina pagalvoti kuo vaikus užimti restorane, t.y. būtina turėti žaidimų, spalvinimo knygelių ir t.t. Tada jie net valgyti “neturi kada”..o ką jau kalbėti apie spygavimus ir t.t. mes pvz. net vaikų meniu esame padarę kaip spalvinimo knygelę, kurią jie gali po to išsinešti, nes nespėja visko nuspalvinti.

Man patinka vaikai restorane.

Aš ir pati prisimenu kaip mane senais gerais laikais teta nusivedė su pusesere į restoraną Druskininkuose. Mokėmės taisyklingai laikyti šakutę, servetėlę ir stebėjomes, kad ne mama, o padavėjas atneša mums maistą. Įspūdis begalinis..

Kategorijos: Įdomybės, Restoranas, Verslas

6 Komentarų iki šiol.

  1. Dali.us says:

    Super idėja. Nekenčiu vaikų restorane. Ypač tų, kurie laksto, spygauja, ar dar blogiau: žaidžia slėpynių.

    Žinoma, čia daugiau tėvų o ne vaikų kaltė, bet kuo dėtas aš.. atėjęs į restoraną ramiai praleisti vakarą ?

  2. Dainius says:

    vis dėlto, manau restorane vaikams ne vieta, tačiau reikia skirti barą, kavinę nuo restorano.

  3. Skotas says:

    Galetu daugiau restoranu tokia mada pasekti :)

  4. Rūta says:

    Žinote, kol mano vaikas buvo tokio amžiaus kaip kiti spygaujantys mažyliai, restoranuose tikrai girdėdavau jų balsus – veikiausiai motiniškas instinktas reaguodavo į dažnį:)
    O dabar jau nebegirdžiu…
    tegul tik eina vaikai, nes Lietuvoje seksualinės mažumos labiau toleruojamos nei vaikai

  5. Laima says:

    sutinku ,kad kavinese , baruose visur sutiksi seimas su vaikais, dabar tokios laisves vaikams teikiamos,kad nori nenori turi buti triuksme, bet tai nieko ,jei jie pradeda lakstyti tarp staliuku, visur lipa ant minkstasuoliu taip pat, ne visi teveliai mandagus,kad sudrausminti vaikus,tai manau gera ideja, o be to rstoranas ir yra restoranas,skirtas pasedejimui,megautis visai kitokiais patiekalais nei kavinese, tad nemanau kad mazi vaikai ten tinka leisti laika

  6. Sigita says:

    Manau tiesiog tėvams reikia daugiau etiketo pojūčio..Tiesiog yra vietos, kur kuriama šeimyninė atmosfera, šurmulys, yra vaikiški meniu ir spalvinimo knygelės..Tada ir vaikai natūraliai įsilieja į kontekstą ir tėvams patogu papietaut ar pavakarieniaut kartu su vaikais, nes jiems juk reikia mokytis būti viešose vietose..Kita vertus, yra subtilių ramių restoranų, kur renkasi solidesni žmonės ramiai pasimėgauti išskirtiniu maistu-baltos staltiesės, žvakės, na tikrai patiems tėvams tokiose vietose su mažyliai turėtų būt nejauku ir nepatogu-juk gali ką numest, apipilt, sulaužyt..Todėl tiesiog jauskime vietą ir laiką, gerbkime aplinkinius tiek su vaikais, tiek be jų ir viskas atsistos į savo vietas..
    Aš pati mėgstu ir tokias, ir tokias vietas-į pirmąsias einame su vaikais, o i antrąsias tik su vyru..Ir jokių problemų :)