Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

sudafrika

Vos nusileidus Frankfurto oro uoste knygyneliuose mirga knygos apie Pietų Afriką..geriausiose lentynų vietose, įvairios..tik po kiek laiko suvokiu, kad šitaip reaguojama į tai, kad šiais metais būtent Pietų Afrikoje bus futbolo čempionatas.

Taigi, vokiečiai moka daryti staigiai iš kiekvienos progos biznį ( beje, šiuo metu visi be išimties restoranai siūlo įvairiausius patiekalus iš šparagų, nes kaip tik jų laikas. :)  Net su Vienos šniceliu ir tuo siūlomi šparagai).

Kitas momentas, knygos apie šalis ( šiuo metu Pietų Afriką), kurios taip ir vadinamos- vartojimo instrukcijos. Jos yra daug įdomesnės nei sausi ir techniškai parašyti kelionių gidai apie šalis jau vien dėl to, kad jas rašo vienas ar du autoriai kaip atskirą knygą su savo įspūdžiais, išgyvenimais, anekdotinėmis situacijomis. Be abejo, istorinės vietos nėra pamirštamos.

Esu skaičiusi tokias instrukcijas apie Ameriką, apie Vokietiją, apie Kiniją ir visos jos buvo nepaprastai skirtingos ir su didele humoro doze. Apie Vokietiją skaičiau netgi dviejų skirtingų autorių- vienas vokietis, kita amerikietė gyvenusi Vokietijoje 5 metus – ir buvo smagu atrasti jau mano pačios atrastas vokiečių savybes.

Taigi, nejučia peršasi idėja, kad Lietuvai taip pat būtų labai smagu turėti tokią “instrukciją” svetimšaliams, kuri būtų su tam tikra humoro gaidele, su nutikimais ir gyvenimo pavyzdžiais..

Žodžiu, gyva knyga apie Lietuvą ir lietuvius. Manau, kad ir patiems lietuviams būtų labai smagu tokią knygą paskaityti ir atpažinti save.

Kategorijos: Kelionės, Knygos, Verslas

Vienas Komentaras iki šiol.

  1. Edikas says:

    Dažnai pastebėjimai iš šalies pasako labai daug apie dalykus,kurių patys,nors ir matydami kiekvieną dieną,nebematome… Beabejo tokia knyga būtų labai įdomi..Ar mokėtume lietuviai šiandien su humoru pažvelgti į savo ydas ir nesupykti? Neįžvelgti sąmokslo teorijų ir kitų “baisių” dalykų? Būtų tikrai įdomu…