Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Porcijų dydis restorane

Parašė Rasa 2008 Oct 10 8 Komentarų

Paskutines savaites spaudoje daug rašoma apie taupymą restoranuose ar kavinėse klientų sąskaita, t.y. porcijų mažinimą. Sutinku, kad tai didelė problema klientui, tačiau vis tik labiausiai nuskriaustas lieka restoranas, nes pas jį klientas daugiau nebesugrįš.

Žmonėms, kad ir kaip benorėtume būti gurmanais, patinka didelės porcijos ir jokiu auklėjimu to nepakeisi. Pažiūrėkite kaip Amerikoje, steikų restoranai su didelėmis porcijomis mėsos, bulvyčių fri turi daug daugiau šansų padaryti biznį nei prabangūs prancūziško maisto restoranėliai. Aš ir pati nelabai mėgstu eiti į restoranus, iš kurių grįžusi turiu atidaryti šaldytuvą ir ieškoti ko užkąsti..Man kartais reikia su mūsų virtuvės šefu Ruslanu draugiškai padiskutuoti ta tema, nes jis nori daugiau gaminti prancūziško stiliaus “haute couture” patiekalų, bet mūsų restoranas vis tik yra pagrinde steikų restoranas, todėl klientas ten nori rasti puikius mėsos patiekalus.Žinoma, ir tie, ir tie restoranai turės savo klientą, tačiau svarbiausia svečio neapgauti tuo, kad kiekvieną kartą atėjęs jis ras vis mažesnį maisto kiekį.

Didžiausia grėsmė ir yra, kad restoranų virtuvės šefai kartu su vadovais galvoja, kad žmogus nepastebės jei porcija sumažės 20-30 gramų, tačiau valgydamas žmogus yra ypač jautrus ir jei jis bent jau pasijus, kad jį bandoma apgauti tokiu būtu jokie atsiprašymai negalios, net jei ir tas restoranas tiekia nuotabiausią maistą, viskas jame puiku..Ir tada prarasite ne tik šitą klientą, bet jis dar ir kitiems papasakos apie tokias restorano apgavystes.

Tai liečia ne tik maistą restorane, bet ir gėrimus. Juk visi žinome, kad naktiniuose baruose geriau prašyti ne kokteilio, o atskirai alkoholį ir atskirai sultis, nes kitaip rizikuojame gauti daugiau vandens nei alkoholio. Deja, taip yra visur pasaulyje ir rizikos yra ne tik mūsų baruose. Vieno restorano Rusijoje vadovai sugalvojo tokį savo restorano šūkį: “Mūsų kainos ne žemesnės.Mes įpilame daugiau.” Ir tame restorane buvo pilna žmonių..

Pabaigai anekdotas ta tema:

“Restorane klientas skundžiasi padavėjui:

-Sakykite, o kodėl tokio pačio patiekalo porcija šiandien yra dvigubai mažesnė nei ją gavau vakar?

– O jūs vakar prie lango sėdėjote?

– Taip, prie lango.

– Viskas tada tvarkoje, tiesiog, mes sėdintiems prie lango duodame dvigubai didesnes porcijas reklamos tikslais.”

Kategorijos: Įdomybės, Restoranas

8 Komentarų iki šiol.

  1. Justas says:

    Rasa, o kaip vadinasi ir kur yra Jusu restoranas?

  2. Rasa says:

    Restoranas vadinasi Steakhouse “HAZIENDA”, jis yra tame paciame pastate, kur isikures viesbutis “Mabre”, Vilniuje, Maironio 13. Tai yra Senamiestis, netoli Sv.Onos baznycios.

  3. Justas says:

    Patys skaniausi cepelinai Vilniaus mieste Haziendoje ir pati ispudingiausia direktore!:)
    Kiekvienam save gerbianciam vyrui butina apsilankyti Haziendoje ir paragauti bei pamatyti..:)

  4. Mantas says:

    Ateisiu ir atsisėsiu prie lango!

  5. Paulius says:

    O įpilate daugiau nei kiti:)?

  6. Rasa says:

    Labai lauksime jusu ateinant. kadangi langai musu labai mazi, tai porcijos visada dideles kur besedetum- ar prie lango ar ne.Beje,Hazienda garseja mieste savo didelemis porcijomis.

    O del ipylimo turiu viena labai gera pavyzdi: pas mus restorane buvo vienas klientas, kuris labai skundesi, kad kokteilis “GinTonic” cia labai kartus. Jis atseit,geria visuose naktiniuose baruose ir ten daug skanesnis. Tada musu barmenas paeme kokteiliu receptu knyga ir jam prie akiu supyle visko tiek,kiek priklauso, o kitoje taureje pyle maziau dzino ir sumaise.Rezultatas buvo toks: pasirodo tas klientas visada gerdavo neteisingai suplakta kokteili(per mazai alkoholio) ir tiesiog jau jam net atrode,kad taip turi buti.
    Taigi, lauksime pas mus. :)

  7. Mantas says:

    taip, porcijos gal ir didelės, bet kainos irgi didelės. Tai reiškia, kad kituose restoranuose galiu uzsisakyti 2 kepsnius po 20 lt ir dydis bus toks kaip pas jus:))pvz jūsų valgiaraštyje Maža porcija JAUTIENOS ANTREKOTAS 200 g 40,50 Lt, kitur toks pat kiekis 30 Lt. Tai, gal reklamos tikslais jums ne dydzius akcentuoti reiketu, bet pvz gal skoni, aplinka kur kirut nera ir pan;))

  8. Rasa says:

    Taip, Mantai, Jus is dalies teisus, taciau patiekalo kaina susideda is keliu daliu. Juk svarbu ir auksta aptarnavimo kokybe, aplinka, ir dar daug kitu dalyku.
    Todel negalima lyginti patiekalu kainu tik kaip mesos gabalo kainos.