Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Jau labai seniai galvoju apie žmogaus elgesį pėsčiųjų perėjoje. Ten kur nėra šviesaforų, pėstieji turi “išskirtines- visuotines” teises eit bet kada ir bet kaip..ir jie tuo naudojasi net negalvodami apie pasekmes. Ar tai žmogaus noras nors kur parodyti savo valdžią ir didybę? Ir ar čia ta vieta kur turi tai daryti?

Kartais atrodo, kad žmogus taip nesaugo savęs, kad net norėtų, kad jį nutrenktų automobilis. Keista matyti kaip mamytės, net neapsidairę stumia vaiko vežimėlį į pėsčiųjų perėją ir jos jaučiasi labai teisios. Taip, jos teisios, bet automobilio vairuotojas irgi gali padaryti klaidą, užsižioplinti ir tada..juk nesvarbu, kad kaltas jis, sveikata tai sugadinta ne jam ( na, nervai žinoma abiems ).

Nemanau, kad kažkokios išmokos, net ir labai didelės gali atstoti sveikatą.

Bet didžiausias fenomenas man yra žmonių elgesio kaita kai jie būna vairuotojai ir kai pėstieji: kai jie už vairo tai nepraleidžia pėsčiųjų, bet kai jie patys eina per perėją, tai velka koją už kojos, oriai apsidairo, parodo, kad jie teisūs ir toliau ramiai žingsniuoja.. :)

O juk taip nesunku kai tave perėjoje praleidžia automobilis, žinat, kad esi teisus, paspartinti žingsnį, gal net žvilgsniu padėkoti vairuotojui.. Ir tada net didžiausiam neklaužadai-vairuotojui,  nemėgstančiam pėsčiųjų, norėsis padaryti tai dar kartą..

Kategorijos: Pamąstymai apie..

6 Komentarų iki šiol.

  1. Tvirtu žingsniu žengti į perėją – dažniausiai vienintėlis būdas išvis atsidurti kitoje gatvės pusėje. Jau seniai nepamenu, kada automobilis būtų sustojęs man laukiant šalia kelio.
    Žinoma, negerai paskui vilkti koją už kojos (ko niekad ir nedarau). tačiau mūsų keliuose, kaip ir daugelyje kitų sričių, laimi naglumas :)

  2. Whisky says:

    Kadangi pats daug metų buvau pėsčiasis(kartais ir dabar), visada praleidinėju prie pėsčiųjų perėjos. Turiu pastebėti, kad vairuotojai yra ganėtinai mandagūs, bent jau Vilniuje.

  3. Justas says:

    Domantai, kai kita karta eisi per pereja – sustosiu praleisti:)

  4. Paulius says:

    Vilniuje prie perėjų vairuotojai elgiasi tikrai pakankamai kultūringai. Bent jau kai man tenka per jas vaiksčioti.

  5. Tomas says:

    Faktas: “Maždaug dvi savaites savo gyvenimo tu praleidi laukdamas reikiamo šviesoforo signalo.”

  6. inga says:

    Palangoje taip pat vairuotojai mandagus ir draugiski-nevaziuoja”ant ausu”:)