Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Žmogaus keistenybės

Parašė Rasa 2008 Nov 7 3 Komentarų

 

Galvojau apie tai, kad žmogus labai neobjektyvi būtybė. Kaip skirtingai mes jaučiame tą patį dalyką ir veikiame vadovaudamiesi jausmais labai keistai.

Štai vienas pavyzdys: 

  • jūs nusiperkate bilietą į koncertą už 100 lt. ir tą bilietą pametate. Jūs labai nusiviliate ir beveik 100 procentų, kad jau nebeinate į koncertą, nes pirkti dar vieną bilietą už 100 lt būtų kvaila. :(
  • jūs einate pirkti bilieto į koncertą ir pakeliui pametate 100 lt. Duodu beveik 100 procentų, kad jūs vis tiek nusipirksite bilietą į koncertą. Taip, paskaudės širdį dėl tų 100 lt, bet į koncertą eisite. :) Nors praradimas irgi yra lygus 100 litų ir dabar, ir pirmuoju atveju.

Taip kaip čia gaunasi ? :)

Labai panašiai būna turbūt ir tada, kai žmogus nueina į greito maisto restoraną ir užmoka už patiekalą tiek pat kiek užmokėtų gerame restorane, bet jaučiasi, kad sumokėjo ne daug, o nuėjęs į prabangų restoraną ir išleidęs tą pačia sumą pinigų vis tiek jaučiasi, kad tai buvo per brangu..

Kategorijos: Pamąstymai apie..

3 Komentarų iki šiol.

  1. Rene says:

    sakyciau,subjektyvus ismastymas:-)Mums koncertas ,,nuplauktu” abiem atvejais…

  2. Linas says:

    Teisingai apie restoranus. Per pietus kolegos neina valgyti į vieną restoraną, nes ten brangu. Tačiau netoliese esančioje kavinėje moka panašiai (arba brangiau), tik joje prisideda dar vienas faktorius — karšto patikalo, garnyro, sriubos kainos pateiktos atskirai.
    O dėl koncerto tai dar nežinau, kaip aš pasielgčiau :)

  3. asta says:

    perkame emocija manau ,bet todel tiek aplinkui piktu ir nelaimingu ,nes kad ir ka beatsakytum nemaza dalis neiperka….Del objektyvumo, kartais pati saves nepazystu kai padarau ar pasakau ko neplanavau, manau zmogus ne robotas,jei esi nuosirdus daug kartu pasielgsi netaip kaip kiti tikisi ,o taip kaip pati tuo metu jautiesi.