Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Praeitą savaitę buvau IBA Innovative Business Academy organizuotame seminare, kurį vedė Tomas Girdzijauskas. Tema- “Turtas ir krizė: išmintingųjų ir turtingųjų akimis”.

Įdomu nepaprastai, nes buvo pateiktas tarsi visai kitas, daugumai naujas ( kaip kam jis visiškai ne naujas ) požiūris į šių dienų situaciją pasaulyje. Pasaulis tapo globaliu kaimu, t.y. reikia elgtis ir gyventi taip, tarsi tavo aplinka yra 7 milijardai žmonių su savo produktais, žiniomis ir t.t. Konkurencija turi būti nukreipta ne į vietinę rinką ir matant tik tiek kiek akys mato, o žymiai toliau.

Kaip nepaprastai gerus pavyzdžius jis davė pvz. fizikos vadovėlio moksleiviams kūrimą. Lietuvoje ( o ir daugelyje kitų šalių ) kol bus parašytas toks vadovėlis ir išleistas trunka apie 1 metus. Tuo metu internete yra fizikos vadovėlis moksleiviams, kurį parašė berods 10 geriausių pasaulyje fizikos mokslininkų, kuris nuolat atnaujinimas ir yra prieinamas be pinigų.

Kitas pavyzdys buvo ir Harvardo universiteto projektas, kad filmuojamos visos paskaitos ir dedamos į internetą laisvai, be pinigų prieinamos. Tai ka man studijuoti kažkokiame stagnacijos apimtame universitete savo šalyje, kur iš tiesų kartais duodama medžiaga yra abejotinos vertės, jei aš galiu gauti naujausią medžiagą ir geriausių pasaulio lektorių? Žinoma, čia jau klausimas kam ko reikia: diplomo ar žinių.

Kiekvienas iš mūsų turi tapti unikalus, kiekviena kompanija turi būti unikali ir gaminti išskirtinį produktą. Tai yra išlikimo raktas. Tik išskirtinė kokybė gali garantuoti tai, kad mes ne tik išliksime, bet ir tapsime turtingi.

Žodžiu, T.Girdzijauskas savo gilių žinių  pagalba sugebėjo netgi skeptikams įrodyti, kad permąstyti savo verslo modelį turi kiekvienas, nes taip kaip buvo iki šiol jis neveiks, nes pasaulis pasikeitęs.

Be galo daug įdomių pamčstymu dar papaskosiu ateityje, tačiau visiems kol kas siūlau paskaityti Tomo Girdzijausko BLOG’ą, kuriame viskas yra daug aiškiau, išsamiau nagrinėjama. Ten yra ir jo puikus straipsnis: “Ačiū Dievui-krizė”.

4 Komentarų iki šiol.

  1. Justas says:

    Del to, kad pasaulis tapo globaliu kaimu( tiksliau jau ne pirmus metus toks yra) ir visi tapo nuo visu priklausomi – todel si ekonomine suirute ir ivyko, nes globalus kaimas is ties, yra kortu namelis.
    Ir kaip tik dabar reikia globaliam kontekste mastyti lokaliai – ka ir daro kai kurie grazindami gamyba i savas salis is kinijos:) Ir greiciausiai sia suirute isgyvens tos valstybes, kurios turi dideles vietines rinkas:)

  2. Rene says:

    Krize…Daugeliui jau dabar ji-pelno saltinis.maisto produktai brango,nes -brango kuras.Dabar jis pinga,bet kazkodel maisto produktai brangsta.?Manau,protingi verslininkai is krizes randa kaip pasipelnyti!Todel ir seminaras -,,turtinguju ir ismintinguju akimis”…

  3. Tomas says:

    Hmmm… Įdomu. Ir straipsnis įdomus, o ir stebėti situaciją pasaulyje bei Lietuvoje. Gyvenant užsienyje :)

  4. Kestutis says:

    Ponia Rasa, noriu jus truputėlį nuleisti ant žemės, po Tomo Girdzijausko seminato sukeltos euforijos. Neabejoju, kad ši informacija bus naudinga ir kitiems jo seminarų potencialiams klausytojams..
    Vertėtų pamastyti, kiek Tomo Girdzijausko dėstomos mintys yra naudingos praktikoje, kadangi jo paties finansinė situacija nuolatos yra kebli, o gyvenime tai yra žmogus nesilaikantis žodžio, meluojantis ir besislapstantis nuo teisęsaugos institucijų. Manau žmonės turėtų žinoti, kad jis pats jau daugiau kaip pusę metų vengia susimokėti skolas už būsto nuomą bei slapstosi nuo atstolių, kurie iš jo bando išieškoti daugiau nei 6 000 lt… Reiktų būti atsargiems, bendraujant su šiuo gyvenime išsisukinėjančiu ir telefono ragelio nekeliančiu žmogumi.. Ne veltui sakoma, kad kas daugiausiai kitus moko, pats tai daryti nelabai sugeba..