Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Man gera gyventi Lietuvoje

Parašė Rasa 2009 Feb 17 1 Komentaras

aut.E.Tutkus

Vakar dieną negalėjau parašyti apie šventę, tačiau ši tema man labai svarbi.

Aš džiaugiuosi, kad gyvenu Lietuvoje ir būtent dabartinėje, laisvoje Lietuvoje. Turėjau ir dabar turiu ( kaip ir kiekvienas iš mūsų ) galimybę gyventi užsienyje, ten dirbti ir daryti karjerą, tačiau man čia, Lietuvoje geriausia.

Ši maža, jauki, bet labai įdomi, pilna darbščių, žingeidžių žmonių šalis man atrodo daug patrauklesnė už didelią, konservatyvią kitą šalį..

Lietuviai visada buvo šiek tiek išskirtiniai netgi Sovietų Sąjungoje, mes netgi tada gyvenome šiek tiek geriau nei kitos tos sąjungos respublikos. Galbūt tai ir buvo dėl didelio darbštumo, dėl pačio tikėjimo, kad mes esame atskira šalis ir kažkada vistiek bus atstatytas teisingumas būti nepriklausomiems..nežinau..

Beje, man labai patiko viena A.Čekuolio mintis, kurią jis pasakė per šį savaitgalį vykusią knygų mugę pristatydamas savo knygą.

Kai jį žurnalistai paklausė apie krizę Lietuvoje, jis patarė tiems, kurie dar gali prisiminti pačią geriausią dieną ( maisto, apsirengimo, kasdieninio gyvenimo prasme), kuri buvo gyvenant Lietuvoje Sovietų sąjungos metais ir palyginti su pačia prasčiausia diena šiandienos situacijoje.. Jis net neabejoja, kad pati materialine prasme geriausia diena tada yra daug biednesnė nei dabartinė mūsų diena krizės metu..

Kategorijos: Pamąstymai apie..

Vienas Komentaras iki šiol.

  1. Agne says:

    Laba gera cekuolio mintis..