Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

valiutos

Šiandien tiems, kurie priptarę prie stabilumo, aiškumo gana sunkūs laikai. Ypač kalbant apie pinigus. ir ne vien tik todėl, kad juos sunku uždirbti, jų nėra..

Sunku, nes daug nežinomybės dabar ir dėl to, o kokius gi pinigus geriausia turėti banke, kokius kojinėje ir kokia valiuta geriausia turėti kreditą..

Banke esu girdėjusi, kad žmonės masiškai nori persifotminti kreditus iš EUR į LT, nes mano, kad greit mūsų litas bus devalvuotas. Nors šiuo metu palūkanų norma kreditams paimtiems litais yra tragiškai didelė..

Kiti esu girdėjusi kaip tik stengiasi iš LT persiforminti į EUR, nes neišgali litais išmokėti palūkanų kai jos taip stipriai pakilo..

Keliaujant visada pasiimi ne tik kreditines korteles, bet ir grynųjų pinigų. Ir imi tas valiutos, kuri ten labiausiai vertinama. Žinoma, kad ilgą laiką ir beveik visame pasaulyje buvo vertinamas tik  karalius DOLERIS. Po kurio laiko jau labai įsitvirtino EUR. Jis po truputėlį netgi Turkijoje įgijo vertę, nes pradžioje turkai vertindavo jį su doleriu 1:1.

Tačiau va dar visai naujas nutikimas iš dolerio gyvenimo. Mano viena draugė skrido į Tailandą. Tailande dėl to, kad labai daug turistų iš Europos labai gerai vertinamas euras. Taigi, bėda tame, kad ji kaip tik atsidūrė tame lėktuve, kuris buvo priverstas leistis Pakistane dėl to, kad į lėktuvą trenkė žaibas. ten turėjo sėdėti daug valandų oro uosto teritorijoje, nes neturėjo pakistano vizų ( o tiesą sakant, matyt jei ir būtų turėję tai išeiti į gatvę nebūtų labai jau norėję dėl saugumo). Taigi, valgyti nieko negalėjo nusipirkti, nes ten kreditinių kortelių nepriėmė, EUR taip pat..ten reikėjo tik karaliaus DOLERIO..

Vat ir susigaudyk tu žmogau, kada ko ir kam prireiks..

Kategorijos: Pamąstymai apie.., Verslas

Vienas Komentaras iki šiol.

  1. Santa says:

    Kaip tik vakar kalbėjom apie paskolas ir nenusprendėm ką daryti… Nebūtų gaila keisti į litus, nes kitaip ir nesigauna galvoji, kai net bankai slaptai tau rengia devalvacijos planus… Liūdna