Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Būgnai už gyvybę

Parašė Rasa 2009 Apr 30 1 Komentaras

neo_image

Šį šeštadienį tikiuosi, kad ne visi išvažiuos iš pavasarinio Vilniaus. Labai norėčiau visus pakviesti sudalyvauti renginyje ” Būgnai už gyvybę”, kuris bus organizuojamas mūsų viešbučio kiemelyje.

Taigi, čia 14 val. vyks būgnų fiesta.

Tai – „Gatvės muzikos dienos“ renginys, praturtintas kilnia idėja – jo dalyviai kviečiami tapti kaulų čiulpų donorais.

Nuo seniausių laikų būgnai skelbdavo svarbias žinias. Onkohematologinių ligonių bendrija (OHLB) „Kraujas“ ir vienas garsiausių Lietuvos perkusininkų ansamblių “Giunter Percussion” skelbs žinią apie tai, kad kiekvienas sveikas geravalis žmogus gali išgelbėti gyvybę – tapti kaulų čiulpų donoru.

„Be good“ – „Būk geras“ – OHLB „Kraujas“ ne pirmus metus vykdomas projektas, Lietuvos negiminingų kaulų čiulpų donorų registre donorų skaičių padidinęs nuo 260 iki 3424.

Renginio organizatoriai tikisi, kad į mūsų kiemelį susirinks daug gerų žmonių, nusiteikusių ne tik paklausyti pasaulyje pripažintos, neprilygstamos, charizmatiškos perkusininkų grupės „Giunter Percussion“ (vadovas – Pavelas Giunteris), bet ir kartu su juo muzikuodami išreikš savo gerą valią.

„Ateik ir Tu! Grok įkvėptas idėjos! Jei neturėsi būgno, įsiklausyk į tą neklystantį, kiekvienam Dievo duotą mušamąjį instrumentą – širdį, nes ji valdo tauriausius mūsų jausmus: meilę, atjautą, gerumą, muša tobuliausią pasaulyje ritmą,“ – sako renginio organizatoriai.

Smagu, kad mes irgi galime savo ruožtu prisijungti prie šios geros idėjos. Juk artėjančios Motinos dienos proga labai svarbu prisiminti, kad nėra nieko svarbiau kaip gyvybė..

Daugiau info:  www.kraujas.lt ir www.begood.lt

Kategorijos: Įdomybės, Laisvalaikis, Mabre

Vienas Komentaras iki šiol.

  1. rene says:

    Grazi ideja.Mano visa seimyna -vyras ir du sunus kasmet duoda kraujo,deja,maniskis netinka.Raginciau ir as prisideti prie sios akcijos,nes ,kai susiduri su sveikatos problemomis,tada labai realiai pajunti,kad net vieno zmogaus paaukotas kraujo lasas,kraujo ciulpu donoryste-suteikia galimybe kazkam dziaugtis gyvenimu,kai tu,tuo metu,net nenukenti.Daugiau tokiu zmoniu,kurie negalvoja tik apie save.Aciu,Rasa,sakau uz visus sergancius,nes kiti juk gal net nezino ir to Jusu blogo,ir grazios minties.