Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Apie moterų valdžią..

Parašė Rasa 2009 Sep 29 1 Komentaras

aut.E.Tutkus

Rodos jau labai greit moterys valdys pasaulį ( jeigu apskritai jau tai nėra įvykę :) ).

Prisimenant, kad Amerikoje Hilary Clinton kandidatavo į prezidentes, Vokietijos kanclerė Angela Merkel pripažįstama viena iš įtakingiausių pasaulio moterų ir šį sekmadienį įvykusiuose rinkimuose vėl užsitikrino kanclerės postą sekantiems 4 metams, UNESCO generaline sekretore tapo bulgarė Irina Bokova, jau kaip ir nenuostabu, kad mūsų šalyje valdžios postų vis daugiau gauna moterys. Prezidentė, Seimo pirmininkė, finansų ministrė, krašto apsaugos ministrė ir t.t.

Džiaugiuosi tuo, nes tai pakankamas įrodymas, kad gyvename šalyje , kur nevyrauja vien tik pasidalijimas kur moteriški ir vyriški darbai, darbštus žmogus turi šansą daryti karjerą nepaisant jo lyties.

Žinoma, moterys turi aprėpti  ir stengtis šiek tiek daugiau, nes kaip bebūtų dar yra skirtumas tarp “vyriškų” ir “moteriškų” pokalbių. Aš pati dar gerai prisimenu,  kai vyrai užėję į kambarį ranką paduodavo tik vyrams, o moterims ne, tarsi jos būtų mažiau svarbios.

Dabar yra jau kitaip.. ir tai labai džiugina.

Neprisimenu nei iš kur, nei kaip atsirado šis rusiškas posakis, kurio kontekstas kažkaip, kad vyrai kariauja, pykstasi ar kalbasi, o moterys..” a v eto vriemia ženščiny pachali i prodvigalis medleno v period”, bet jis teisingas.

Taigi, kodėl taip yra? :)

Kategorijos: Pamąstymai apie..

Vienas Komentaras iki šiol.

  1. shura karetnyj says:

    normalūs žmonės suvokia žmogų kaip žmogų, o ne vyrą ir moterį. lytys reikalingos dauginimuisi, visur kitur nelabai svarbu.