Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Florida2

Kalbant apie paslaugumą, manau, kad pasaulyje nėra paslaugesnių žmonių kaip Tailande. Prisimenu ten buvusias atostogas ir nuolat taikau sau kaip pavyzdį tų žmonių pavyzdį. Ten tu gauni paslaugą daug didesnę nei tikėjaisi ir netgi to, ko tu net negalėjai sugalvoti, kad norėtum.

Štai kad ir padavėjas, kuris nešdamas prie baseino gėrimus visiems kitiems svečiams pavaišinti pamato, kad pora įlipusi į baseiną savo pliažo batelius paliko taip, kaip įlipo į basieną ir jiems išlipus reiktų juos pamiti su rankomis ir persukti, kad galėtų apsiauti. Ką gi daro padavėjas? tarsi nematomai persuka batelius taip, kad svečias išlipęs iš vandens galėtų iš karto įsispirti į juos ir žygiuoja toliau savo keliu.. 

Skaitant knygą, padavėjas atneša įsidėi į knygą skirtuką..tipo, o gal Jūs neturite jo..

Aš nuolat turėdavu gulėti pavėsyje, todėl jie pastebėję tai karts nuo karto prieidavo pastumti skėtį, nes saulė pasisuko..

Prasidėjęs lietus kaip iš kibiro visai neišgąsdino mūsų, nes jis juk šiltas, esi atostogose ir nebijai sušlapti plaukų, nuplauti makiažą ir t.t. Todėl eidami iš restorano nelaukėme kol nustos lietus ar neprašėme skėčio reception..staiga iš kažkur išdygo dvi kambarinės su skėčiais ir šypsodamosis pasakė, kad mus palydės iki vilos, nes juk lyja..pasakiau, kad nereikia, bet jos ir toliau ėjo kartu, nes “madam” ( suprask – aš ) negali sušlapti.

Šitą sąrašą galėčiau dar vardinti be galo, tačiau tai buvo paslaugos, kurių nepamiršti..

Ir štai praeitą savaitę vėlai vakare bevaikštant “Panoramoje” aš prisiminiau šitą laiką, nes nuėjus į knygyną  “Pegasas” jau bevaikštant ir renkant knygas prie manęs priėjo mergina ir pasiūlė nunešti knygas ir padėti prie kasos, kad man nebūtų sunku ( ilgiau pavaikščiosiu- daugiau išsirinksiu), o prie kasos vaikinas man pasiūlė nunešti knygas iki automobilio, nes dėžė gana sunki. Aš iš pradžių taip pat bandžiau atsisakyti, nes juk galiu ir pati, nėra čia jau taip sunku ir be to, jiems gi reikia aptarnauti kitus klientus, tačiau vaikinas tuoj pat pakvietė kitą kolegę dirbti prie kasos ir mielai man nunešė dėžę iki automobilio…

Va, jums ir pavyzdys, kad ir mūsų niūrioje Lietuvėlėje būna žmonių, kurie galvoja ir supranta apie paslaugas šiek tiek daugiau nei tai numato pareigybinės instrukcijos.

Kategorijos: Knygos, Laisvalaikis, Verslas

6 Komentarų iki šiol.

  1. Vilius says:

    Nuosirdizai tikiuosi ir viliuosi, jog tokiu pavyzdziu Lietuvoje tik dauges :)

  2. Evaldas says:

    jeigu neblogai atrodai, tai tą vaikiną visai galima suprasti. nesi stora?

  3. Rasa says:

    Evaldai, o ar stora jau iš kart reiškia ir negraži? :) Nemanau..

  4. Evaldas says:

    kada dėl apvalumų nestyro šonkauliai, tai ir moteriška, ir patrauklu, ir netgi labai seksualu. bet kada apvali kaip pūslė, tai man nepatinka totaliai. nieko negaliu su savimi padaryti. nepatrauklu ir viskas. tiesa, kad storos yra negražu, konstatuoju be jokios paniekos ar arogancijos. jaučiu kaltę dėl savo tokios orientacijos.

  5. Rasa says:

    Nejauskite kaltės, Evaldai. Aš taip pat sutinku, kad sportiškas kūnas daug gražiau nei išdribę lašiniai. Bet kalbant apie mano įrašą manau, kad ne tai buvo svarbu. Vaikinas padėjo man tikrai nesiorientuodamas į išvaizdą. Manau, kad jų kompanijos politika yra tokia, kad jei perkama daugiau knygų ir jos sunkios- moterims reikia padėti.

  6. Irma says:

    Labai dziugu girdeti, kad tokio aptarnavimo sulaukti galima jau ir Lietuvoje. Ir as manau, kad tokia imones politika klientu atzvilgiu tikrai pasiteisins. Nes juk gera pradzia – puse darbo. Manau, kad ne tik, kad daugiau nupirkote si karta, bet ir dar grisite. Deja, ne visuose knygynuose toks aptarnavimas :( Bet ko nepadarysi del geros knygos :)