Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Taxi istorija-2

Parašė Rasa 2011 Jan 4 4 Komentarų

Turbūt toks jau mūsų likimas, kad pirmiausia į Lietuvą parskridę Naujais metais turime ir vėl pirmąjį kontaktą su pačiais maloniausiais žmonėmis- prie Vilniaus oro uosto stovinčiais ir dirbančiais taksistais.

Pernai jau rašiau apie mano mylimus, didžiai gerbiamus Lietuvą ir Vilnių reprezentuojančius užsieniečiams Vilniaus oro uoste stovinčius taksistus.

Šiandien labai blogai jaučiausi, todėl nusprendėme, kad nekviesiu telefonu taxi, nes reiks laukti kol atvažiuos. Nesvarbu, kad kainuos dvigubai, o gal ir trigubai..galvoju, kad dabar, kai matomoje lentoje kabo aiškiai užrašyti važiavimo taxi iš odo uosto tarifai, bent jau nebesijusiu apgauta, kad iki Konarskio g. pradžios nuo odo uosto prašoma apie 50 lt.

Taigi, išėję lauk einame prie ilgos taxi automobilių eilės. Klausiu kas veža, tada manęs taksistas, su pamušta akimi ( būna, visko nutinka :) ) klausia:

“O kur tu nori važiuoti?”

“Iki Konarskio gatvės.”

“Oi, ne..eik pas ką kitą.”

Susikaupiu ir maloniai jam sakau: ” Sumokėsime Jums tuso 60 lt., juk nepergyvenkite, kad netoli važiuoti.”

Pastarasis pasipiktina ir sako man:

” Imk raktelius mašinos, sėsk už vairo ir pati važiuok už tuos 60 lt. Čia ne pinigai..”.

Viskas baigiasi tuo, kad aš kviečiu telefonu taksi, man iš paskos bėga tas taksistas ir klausia o u- kiek aš važiuočiau. Šalia ant laiptelių stovi kita moteris, kuri paprašo jai taip pat iškviesti telefonu taksi, nes jos nevežė iki traukinių stoties. Iš miesto atvažiuoja ” Martono taxi”, įsėdame ir laimingai grįžtame namo. Taksometras rodo 13lt. Žinoma, kad duodame nemažai arbatpinigių.

Vienu žodžiu, nesupranto aš to jų vykdomo verslo modelio, bet labiausiai gaila, kad mūsų šalies ir miesto svečiai vis dar susiduria su tokiu servisu ir matyt ne vienas būna tiesiog apgauti.

Kategorijos: Kelionės, Verslas

4 Komentarų iki šiol.

  1. Afalina says:

    Tiesiog šlykštu! O kaip apgaudinejami keleiviai, atvykę traukiniu į geležinkelio stotį? Prašo nuvežti į Gintaro (buvusį) viešbutį, kuris yra priešais geležinkelio stotį. Naktį ( o ir dieną) taxi apveža porą ratų nežinia kokiu maršrutu, nulupa didžiausius pinigus, o žmogus ryte pro langą pamato geležinkelio stoties langus…
    Ir taip elgiasi su mūsų svečiais, atvykusiais į seminarus ar kt.reikalais…

  2. Jurgita says:

    kad daznai LT pamatysi zmones ruscius, nelaimingus.

  3. Justas says:

    Tai va dėl tokio bendravimo su žmonėmis ir turi pamuštą akį:) Aš tai tiesiai šviesiai tokį gaidelį labai toli siųsčiau:) Labai juokinga matyt, kaip tokie, atsiprašant, urodai, juos nusodinus baisiai “pasipiktinę” būna :))
    O šiaip tai užuojauta, kad teko su durniais susidurt. Tikiuos nesugadino labai smarkiai nuotaikos. Nes mane tai vien tik skaitant sunervino. Norisi vos ne specialiai į oro uostą nuvykt ir kokį tokį gaidelį taktistą pasiųst toli toli…:)

  4. Aukse says:

    Rasa,oi kaip nemaloniai pazistama situacija… As vasara, grizau is Vokietijos su vaikais ir Matijo seneliu ir issikvieciau taxi (niekada nepavede), ne tik, kad pasiunte seneli toliau,kai tas bande teirautis ar cia tas taxi, sakydamas pavarde,nes mane,kad iskvietimas pagal pavarde.Tai lagaminus sudejo i bagazine tik man graziai paprasius ir laaabai nepatenkintas, o vaziuojant visiskai atidare langus, paprasiau, kad uzdarytu,sako:man karsta. Sakau:mano vaikai serga! Tada uzdare ir ijunge visu galingumu vejeli! Tai buvo dar blogiau, tada sakau, gal jau tada praverkit langa… Pusiau pravere, pusiau paliko vejeli, taip pasislepe uz sedyniu parvykom namo… Tai buvo tikrai saltas dusas grizus i LT… Toks apmaudas apima susidurus su tokias ribotais zmonem, tokiu aptarnavimu….