Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Aš visada noriu keliaudama gyventi kuo geresniame ir prabangiasneme viešbutyje, kad galėčiau kažko išmokti, pasisemti idėjų ir savajam.

Šį kartą viešėdami Londone apsistojome naujai renovuotame viešbutyje, kuriame labai seniai buvo miesto Rotušė, o dabar 5 žvaigždučių viešbutis, kuriame viena para gyventi kainuoja apie 600 svarų. Žodžiu, dvelkia prabanga.. Iš karto pasakysiu, kad mokėjome daug mažiau, nes vyro dukra dirba turizmo srityje Londone ir inspektuoja viešbučius, todėl ji gavo jį už special kainą.

Atvykstame vakare, viskas ramu..kambarys viršutiniame aukšte ( paskui lyjant lietui dėl to negalėsime miegoti, nes skarda barška taip stipriai ir garsiai..).

Viskas blizga, šviečia ir dvelkia švara.

Kadangi mūsų apartamentas sudarytas iš dviejų dviviečių kambarių, kuriuos jungia virtuvė, aš pirmiausia apžiūriu ją. Baltas lakas, naujausias kavos aparatas, skalbimo mašina, indai, rankšluostėliai, vanduo prabangiausiuose buteliuose ir t.t. Žodžiu, ko tik širdis geidžia. Bet svarbiausia viskas atrodo minimalistiškai ir gražiai, interjere yra nemažai ir art deco elementų.

Ir štai pradžia… grindimis bėga tarakonas..cypiu aš, mano vyro dukra. Jis sutvarko reikalą greitai ir toliau sėdime tylūs. Iš tiesų, lyg ir nebūtų tragedijos, nes tai nutkti gali visiems- Azijoje jų pilna, ne taip seniai ir mes sovietiniuose daugiabučiuose begyvendami matydavome jų nemažai, kad ir kokioje švaroje begyvenome. Tačiau viduje jau tasai švaros pojūtis dingo visiems laikams. Be to, prie mano lovos ant žemės guli nustabiai baltas kailinis kilimukas, ant kurio, žinoma, jau niekada nelipsiu, nes galvoju, kad ten gali gyventi ar bent jau pasislėpti tarakonas. Taigi, geriausia neparinkti viešbučiuose pūkuotų, ilgaplaukių pagalvėlių, užklotų, kilimų ir t.t., nes tai esant net menkiausiai abejonei asocijuosis su nešvara.

Vonios kambarys visas stiklinis, gražiai įsipaišo į kambarį, optiškai jį paridina..Idomu tai, kad užuolaidėles užtraukti galima ne iš vidaus esant vonoje ar tualete, o tik iš kambario pusės. Žodžiu, besilankantis “TEN” pats neturi teisės nuspręsti ar jis nori, kad jį matytų partneris duše, sėdint ant puodo ir t.t. Tą sprendimą daro pasilikęs kambaryje..

Vonios kambaryje stovi nuostabi sidabrinė vaza, daug įvairios kosmetikos..bet nėra padidinančio veidrodžio ir gana tamsu. O svarbiausia, kad nėra rozetės, kur įjungti plaukų džiovintuvą. Pastarasis įdėtas į spintą, esančią koridoriuje, tačiau ten nėra rozetės taip pat. Rozetės, kurias radau tinkamas įjungti plaukų džiovintuvui išdėliotos taip, kad tada nematau nei vieno veidrodžio jei fenas veikia..gerai, kad plaukai mano trumpi, užteks ir mažyčio mano veidrodėlio iš rankinės.

Visa naujausia technika veikia nepriekaištingai, tačiau išėjus iš vieno kambario ir išsiėmus elektroninį raktą ir jungiklio, ir kitame sujungtame kambaryje išsijungia visos šviesos, nesvarbu, kad ten raktas idėtas į jungiklį, o tas apartamentas skirtas gyventi tikrai ne 2 žmonėms. 

Oro kondicionieriai juos įjungus pučia orą tiesiai į lovoje gulinčio žmogaus galvą. Tai irgi neapgalvota..

Žodžiu, kai lankaisi viešbutyje ekskursijoje ir apžiūrinėji kambarius, apie jį pamanytum, kad tai vienas iš įdomesnių, nuostabių viešbučių. Žiūrint į kiekvieną lempa, baldą ir techniką negali nesuvokti, kad tai nepaprastai brangūs daiktai ir investicija buvo begalinė.

Tačiau pritrūko paprasto pamąstymo: o kaip ten bus gyventi svečiui?

Ar patogu?

P.S. Juokelį apie gėles šiame viešbutyje parašysiu ryt..

Kategorijos: Aktualu, Kelionės

7 Komentarų iki šiol.

  1. virginija says:

    Tiesiog neiškenčiu ir pabambėsiu:,,…. gyventi kuo geresniame ir prabangiasniame viešbutyje”…, taigi kultūringas ir dvasingas turistas renkasi viešbutį patogų pagal kišenę, o jūs pasirodo dar ir blatą tam naudojate, – negražu ir dar tuo didžiuojatės, nusivyliau…….tiesiog tik dabar supratau- jūsų tinklapis , tai jūsų biznio reklama, sėkmės…..

  2. Rasa says:

    Aciu, Virginija uz komentara. Gaila, kad nusivylete.
    O rasau apie viesbucius del to, kad man Tai idomu ir tai yra mano gyvenimas.
    Reklamai yra geresniu budu. :)
    Dar karta Jums dekoju.

  3. Laura says:

    Kiek zinau Anglijoje negalima vonioje daryt rozeciu. Turbut todel, kad neduok Dieve kas nors to feno i vonia neimestu. Nei vienam bute, kiek teko lankytis nemaciau rozetes vonioje, o viebuciuose geriausiu atveju buna tie fenai prilipdyti prie sienos arba kaip jusu atveju – spintoje. :)

  4. Rasa says:

    Laura, vonios ten net nebuvo.. Jus teisi, kad dažniausiai fenai buna pritvirtinti prie sienos tokiu atstumeu, kad nepasiektu vandens. Manasis ten buvo prie irgi tas koridoriuje už 3 metru.. :)

  5. Sigita says:

    O kaip smagu buvo vėl netikėtai užklysti ir rasti naujų aprašymų. Aš norėčiau komentatorei Virginijai paprieštarauti, jog kaip tik labai mielai visada perskaitau pastebėjimus apie keliones, ar viešbučius, kuriuose pati nesilankau. Visiškai normalu, kad žmogus turintis verslą ar dirbantis kažkurioje verslo šakoje, domėtųsi tuo plačiau. Juk net ir matymas viso to nėra paviršutinis, o tikresnis, nes jau patikrintas per savo patirtį. O dar skirtingų šalių ypatumai. Įdomu skaityti. Miela Rasa, labai ačiū, jog vėl prisėdote rašyti. Tegus tas įkvėpimas nedingsta.

  6. Daina says:

    P.Virginijai: nesmagu, kad taip bambate – ar blogai, kad p.Rasa atvirai, nieko nebodama ir nebijodama parašė, kad mokėjo mažiau už viešbutį? Stebiuosi, kad aplamai mokėjo. Nemanau, kad Lietuvoje, jei giminaitis dirba viešbutyje (o dar dukra) moka pilną kainą ar aplamai moka. O gal dukra sumokėjo už tėvus??? Užtat turiu pretenzijų Jums lietuvei.Jei jau norite įgelti p. Rasai, tai bent jau galėtumėte rašyti be tokių baisių klaidų – juk gal lietuvių kalbą mokėtės mokykloje? Juk čia ne ilgosios lietuviškos raidės, kurių klaviatūra kartais nenori spausdinti… P. Rasa labai jau gražiai ir mandagiai Jums atsakė. Va kur tikroji etika-estetika ir…elegancija! Mes jau tokie, tie lietuviai, kad tik įkąsti kitam, o patys… Kad tik pavydėti… Juk mes tikrai nepakartosime tų p. Rasos kelionių, bet paskaityti ir pabūti kartu su ja jos aprašytose vietovėse, nubraukti ašarą ar pasidžiaugti – yra neapsakomas malonumas!Atsiprašau p. Rasa už Virginiją! Jūs šaunuolė, kad rašote atvirai ir nekompleksuojate, kaip neretas lietuvis… Sėkmės Jums. Galiausiai juk tiek labdaros išdalinate Kenijos vaikams ir aplamai… Rašykite nieko nebodama, o mes skaitysime.

  7. Ačiū už straispnį ir tuo labiau pasidalinta nuomone apie kambarį. Verta žinoti, ką gali žinoti, gal netyčia užklystume. Norėjau pasidalinti įspūdžiais apie stiklinę vonios-tuoleto sienelę. Man teko būti viešbutyje AC Girona, tai tenai irgi visas vonios kambarys yra už nuostabiu panoraminiu to paties miesto vaizdo lipduku užklijuotos stiklinės sienelės. Man labai patiko, tikrai gražu. Na o kalbant apie tai kas jus mato sedint ant puodo ar duše, tai … sakyčiau jei jau vykstate į viešbutį su artimu, arba dar nelabai artimu žmogumi, tai siūlyčiau tai praleisti per juoko prizme, mokėti tinkamai pasilinksminti ir dings visi kompleksa! Sėkmės, Jurga