Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

“Baimė yra dvejopa: nuolatinė baimė, kuri suvalgo mūsų energijos atsargas ir trumpalaikė, išgąstis, kuris atveria neįtikėtinas mūsų miegančias energijas.”

“Bet kurios gyvybės tikslas yra įgyti jėgos ir žinių. Savo teisę į jėgą mes galime pareikšti tik garbingai sutikdami sunkumus ir juos nugalėdami.  Jėgos kiekis, kuriuo mes pasikrauname įveikę konkretų gyvenimo išbandymą, yra tiesiai proporcingas išbandymo sudėtingumui. Nesunkios kliūtys mums suteikia jėgos nedaug, sunkios, ypač tokios, kai kyla pavojus gyvybei (fiziniam kūnui), pakrauna mus galingai. Taigi susidūrus akis į akį su kliūtimis nedejuokime, kad tai dangaus bausmė, o priimkime jas, kaip pagalbininką, padedantį mums siekti asmeninės jėgos. Štai kodėl dvasiniai mokytojai mirtį vadina geriausia patarėja. Su ja reikia susidraugauti.”

(A.ZALATORIENĖ,  knyga “Pasadoblis”)

3 Komentarų iki šiol.

  1. Laima says:

    Rasa, mieloji Rasa,

    Siandien yra isties gera diena. Pirmiausiai, pries astuonias dienas musu vyresnysis sunus papuole i autoavarija ir patyre sudetinga galvos trauma. Rasau Jums, Rasele, is ligonines, esancios vienoje JAV valstijoje. Esu kartu su sunumi, kuris siuo metu guli Intensyvios terapijos skyriuje ir yra komos busenoje. Taigi, si ryta gydytojai pranese gera zinia – sunu po truputi prades zadinti is priverstines komos. Neapsakomai dziaugiames!

    Turiu Jums pasakyti, as daznokai uzsukdavau i Jusu svetaine ir vis nuliusdavau neradusi svelniuju irasu. O siandiena atradau kelis naujus pasisakymus. Aciu, mieloji! Aciu uz citata is ponios Zalatorienes knygos. Ji – tokia iskalbinga ir kaip niekad tinkanti musu dabartinei situacijai. Noreciau ir as isigyti sia knyga, nes be knygu, geru knygu, neisivaizduoju savo gyvenimo.

    Sekmes, mieloji. Rasykite!

  2. Rasa says:

    Miela Laima, aciu uz gera žodį. Jūsų laiškas man priminė pernai metus: maždaug tokiu metu buvome ilga laiką Floridoje, nes vyro dukra pateko į avariją, turėjo labai sunkią galvos traumą, buvo komoje ir t.t. Pasaulis buvo tarsi sustojęs..po to ilgai ir negalėjau rašyti.. Taigi, bet šiandien dienai, mergina visiškai išsveikusi, viskas pasimiršę, ji darbuojasi Londone ir gyvena laiminga. Tikiu ir labai linkiu, kad Jūsų sūnui taip pat bus viskas gerai. O Jums stiprybės ir saugokite save.
    Dar kartą didelis dėkui, kad skaitote.

  3. Laima says:

    Rasele,

    Dekui uz palaikyma, savu patyrimu pasidalinima! Daugybe zmoniu palaiko mus maldomis, nuosirdziausiais linkejimais ir pasakojimais apie ju tragiskus isgyvenimus, tokius isgyvenimus, kurie virsta stebuklais. Tikiu, noriu tiketi, kad stebuklas ivyks ir musu sunus – jaunas, stiprus ir protingas jaunuolis – pasveiks bei gyvens pilnaverti gyvenima.

    Del rasymo. As ir pati turiu kuklia internetine svetaine, kurioje karts nuo karto talpinu irasus apie skaitomas knygas, kasdienybes stebejimus, ivykius, mintis. Buna laikas, kai liejasi mintys ir jas norisi isaugoti, islieti zodziais. Buna momentu, kai… tiesiog negali nieko parasyti. Manyciau, nereikia saves forsuoti.

    SEKMES!