Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Visur dabar daug diskutuojama apie viešbučių kainas Europos krepšinio čempionato metu ir žinoma, viešbučiai aptarinėjami kaip didieji lupikautojai, kurie pakėlė kainas kelis kartus ir tokiu būdu nori tik pasipelnyti. Žodžiu, skriaudžia vargšus turistus ir daro Lietuvai gėdą prieš visą pasaulį. Beje, nutylima, kad kuo daugiau gaunama pajamų, tuo daugiau sumokama valstybei mokesčių.

Taigi, noriu keletą žodžių apie tai tarti ir aš. Žinoma, galiu kalbėti tik apie savo viešbutį, tačiau žinau ir keleto mūsų kolegų Vilniuje nuomonę šiuo klausimu.

Visų pirma, viešbučiai Vilniuje čempionato metu kainų nekėlė, o galbūt tik mažiau duoda nuolaidų ir stengiasi parduoti kambarius standartine kaina, kas buvo jau retenybė paskutinius 2 metus ištikus krizei.

Antra, viešbučiai nedaro vienadienio biznio ir tikrai negalvoja, kad krepšinio čempionatas ( 2 savaitės ) išgelbės juos amžiams, todėl visų pirma paiso savo ilgalaikių partnerių interesų ir jiems taip pat parduoda kambarius pagal sutartines kainas.

Trečia, jei kituose Lietuvos miestuose viešbučiai ir užsikėlė kainas, tai beje vistiek turbūt pavertus į eurus svečias mokės mažiau nei tektų mokėti kitoje Europos šalyje tokio čempionato metu.

Ketvirta, visuose kituose Europos miestuose VISI viešbučiai parodų, sporto varžybų metu kelia kainas stipriai. Ir jokių diskusijų nebėra.

Penkta, viešbučiai irgi ruošiasi čempionatui, investuoja lėšas tam, kad sutiktų svečius kuo geriausiai ir jie išsivežtų puikų įspūdžių apie mūsų servisą.

Niekada nereikia pamiršti, kad net ir turtingiausios pasaulio šalys nori turėti kuo daugiau turistų, nori, kad jie išleistų šalyje kuo daugiau pinigų, nori, kad jie vėl sugrįžtų.

Mes to norime  taip pat.

Ir dar..kaip būtų visiems gera, kad tokių didelių renginių Lietuvoje būtų kuo daugiau. Tada būtų mažiau bankrotų, mažiau atleistų iš darbo žmonių ir turbūt mažiau išvažiuojančių iš Lietuvos piliečių.

Kategorijos: Aktualu, Kelionės, Mabre, Verslas

2 Komentarų iki šiol.

  1. justas says:

    O tai pas jus, tarkim, yra dar laisvų vietų čempionato metu?

  2. Rasa says:

    Justai, beveik nebe, taciau kai kuriomis dienomis manau, kad rastume. Situacija nuolat kinta. Tiesiog reikia konkrecios datos. :)