Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

 

O kad pyksta, kad pyksta daugelis dėl ką tik išleistoje Laimos Lavastės  knygoje “Mes.Lietuviai.” minimų “blogų” mūsų tautos savybių.. Manau, kad daugelis net neperskaitė tos knygos ( ji dar tik visai neseniai pasirodė knygynuose, o be to Kalėdos dar tik prieš akis), o savo nuomonę susidarė tik iš keleto citatų, kurios pasirodė žiniasklaidoje.

Man šita knyga labai patiko. Visų pirma, ji man pasirodė turinti gana daug faktų, o tuo pačiu ir susistemintos informacijos ( pvz.  per 10 metų emigravo 1.000.000 žmonių, vyrų ir moterų skaičius Lietuvoje ( moterų daug daugiau nei vyrų :( ) ir t.t., o kur dar trumpos įžvalgos iš mūsų istorijos), antra, nereikia bijoti pasijuokti iš savęs. Autorė labai taikliai sugeba įžvelgti mūsų, lietuvių, savybes, kurias mes tarsi patys žinome, bet labai nenorėtume jų turėti..

Sakyčiau tai linksma knyga.

Beje, esu skaičiusi nemažai knygų apie kitas šalis, kurias taip pat parašė tų šalių autoriai, kur tikrai taip pat savikritiškai žvelgiama į savo šalies žmones ( pvz. italų “makaronų kabinimas” ir t.t.) .  Tos knygos verčiamos į kitas kalbas, autorių nieks neteisia. Juk visi mes suprantame, kad visose šalyse yra įvairių žmonių ir dažnai sutinki tuos, koks pats esi.

Aš esu ta, kuri labai didžiuojasi esanti lietuvė, visur kur bekeliauju, pasakoju apie mūsų Lietuvą kaip apie nuostabią šalį, jos puikius žmones. Bet tai nemaišo man žinoti, kad Lietuvoje turime visko ir matyti tai atviromis akimis ir su šypsena. Šypsokimes, nes tai išgelbės pasaulį.. :) :)

Kategorijos: Aktualu, Knygos

Vienas Komentaras iki šiol.

  1. Monika says:

    Puikiai pastebėta, kad kiekviena šalis turi ir vienokių ir kitokių žmonių- reikia tik išmokti pamatyti ir įvertinti tai, kas yra iš tikro gera.