Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

aut.E.Tutkus

Labai džiaugiuosi kai žurnalistai užduoda įdomius, pamąstyti ir pasikuisti savyje leidžiančius klausimus.

Taip buvo ir praeitą savaitę, kai buvau paklausta- o kas gi man yra didžiausias gyvenimo malonumas..?

Ir tada prasidėjo minčių srovės..

Jeigu nekalbėti apie tai, kad malonumo sąvoka labai įvairialypė ir galima filosofuoti šia tema be galo, tai reiktų tiesiog spontaniškai rašytis mintis, kurios ateina išgirdus šį klausimą.

Ir tada supranti, kad malonumas yra turėti gerą kojų masažą, sėdėti kambaryje lietui lyjant ir skaityti gerą knygą, žiūrėti į siaučiančius vaikus ir t.t. ( taip ir atsakiau portalui DELFI).

Malonumas  turbūt yra ir tai, kai atskridus į oro uostą, bagažo salėje matai iš tolo artėjantį savo lagaminą..

Nepaprastai didelis malonumas gauti žinią, kad tavo artimam žmogui viskas gerai..matyti žolę, dangų, žydinčias gėles..

Įdomiausia tai, kad vieno vakarėlio metu klausiau ir savo draugų kas jiems yra didžiausias malonumas. Jis linksmai vardijo įvairiausius malonumus, bet nei vienas jų nebuvo susijęs su dideliais pinigais.

Žodžiu, man rodosi, kad gyvenimas tiesiog pilnas malonumų tereikia tik būti jiems atviru ir jausti..

O kokie jie jums?

P.S.Pasirodžius straipsneliui “DELFI” apie malonumus, supratau, kad kaip kam iš tiesų pats didžiausias malonumas yra komentuoti ir pilti “pamazgas” ant kitų žmonių.. Ką gi, tai irgi savotiškas gyvenimo malonumas… :) Ir galbūt tik vienintelis gyvenime belikęs..

4 Komentarų iki šiol.

  1. Virginija says:

    Sveiki,

    o man didžiausias malonumas- keliauti į nebūtus kraštus, pažinti, pažinti, pažinti…., nes juk to mes ir atėjome į šitą žemę , juk nuo pažinimo medžio Ieva ir Adomas nuskynė obuolį.Bet pritariu ir Rasai- didelis malonumas turėti tikrų draugų ir nors retsykiais su jais bendrauti, o pinigai , jie tik gadina žmogų, bet kai jų labai trūksta irgi blogai…jų turėtų būti tik tiek kiek reikia-kaip rašo brevijorius …apgink mane, Dieve, nuo turto ir neturto, duok man tiek, kiek reikia gyvenimui…”.

  2. JS says:

    Kai lauke audra, liutis ir Jis apsikabina… uzmiegi kartu.Toks jausmas, atrodo kas dar galetu buti geriau :) (Stai kas atejo man pirma i galva perskaicius – O kas yra didžiausias gyvenimo malonumas?)

  3. rene says:

    Malonumas,kai neskauda…

  4. Rasa says:

    Miela Rene, stai rodos vienas sakinukas, bet toks teisingas ir jame telpa viskas. Aciu Jums labai uz sia tiesa.