Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Prieš kelerius metus buvome savo restorane ( “Rossini”) pradėję rengti maisto gaminimo pamokėles klientams. Tai vykdavo sekmadieniais, kai visa šeima gali ateiti į restoraną ir linksmai praleisti popietę kartu dar ir išmokdami kažko naujo. ” Naujieji virėjai” gamintų patiekalų receptus gauna elektroniniu paštu, kad galėtų bet kada prisiminti ką gamino ir kaip tai padaryti dar kartą be profesionalo virėjo pagalbos.

Jau tada buvau nepaprastai nustebusi kiek daug lietuvių domisi gurmaniška virtuve ir kiek daug lietuvių vyrų, kurie galbūt neteisingai kaltinami nemokėjimu gaminti, stovėjo prie viryklių ir susikaupę mokėsi. :)

Vokietijoje jau seniai vienos iš populiariausių TV laidų yra virimo šou su įžymiais žmonėmis, su žmonėmis, kurių hobis yra maisto ruošimas ir su virtuvių profesionalais. Tai tikrai būna nepaprastai įdomios laidos. Džiaugiuosi, kad ir pas mus jau šiemet televizijoje bus toks projektas.

Ir mes patys “Haziendoje” gana dažnai organizuojame gimtadienius, kompanijų vakarėlius, kuriuose žmonės gamina, skanauja, rungiasi tarp savęs kas skaniau pagamins..Reikėtų pamatyti nugalėtojų džiaugsmą, kai jų patiekalas suvalgomas ir visi jį giria. Kaip kam tai galbūt smagiau, nei gauti Oskaro apdovanojimų statulėlę… Mūsų “Haziendos” virtuvės šefas Ruslanas man rodos sugeba “užkrėsti” gaminimo virusu net ir didžiausius skeptikus. Nuo rudens ir vėl sekmadienius leisime kartu, tik šį kartą jau bus labiau teminiai mokymai, pvz. patiekalai iš triušienos, visas meniu Kalėdoms ar Velykoms, vaikų gimtadienis ir t.t.

Smagu, kad vis labiau norime ne prikimšti pilvus dideliu kiekiu maisto, bet valgymas tampa tam tikru ritualu, laisvalaikio praleidimo būdu.

Kategorijos: Restoranas

2 Komentarų iki šiol.

  1. roma says:

    labai gražus straipsnis .man atroro kad autorius yra nuostabus žmogus .tik žmogus kuris turi dideli širdys gali taip gražai rašyt .labai noreciau susipažint su ta miela ponia.

  2. Justas says:

    Puikios pamokeles – teko paciam su draugais viena sekmadieni sudalyvauti buvusiame Rossini restorane. Visai smagus laisvalaikio budas – ir dar maisto pasigamini. O savas maistas yra dar skanesnis!:)