Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Vakar prieš darbo pabaigą nubėgome su kolega Gintu į visai netoliese mūsų viešbučio esanį naująjį Tymo turgelį. Jau kai jis vyko pirmą kartą, girdėjau nemažai gerų atsiliepimų apie ten tvyrančią atmosferą, šviežius produktus ir tikrą ekologišką turgų. Ir tikrai, vakar radome puikią atmosferą- ūkininkai pardavinėjo savos gamybos sūrius, daržoves, medų; čia pat koncertavo senegaliečių muzikantų grupė iš Prancūzijos, kažkas atvarė netgi nuostabų savo senovinį automobilį parodyti. Žmonių tikrai daug ir įvairių: kostiumuotų, džinsuotų, tačiau visi kažkokie atsipalaidavę ir linksmi. Galbūt todėl, kad čia tikrai neini tikėdamasis nusipirkti kažką bent pora litų pigiau nei parduotuvėje. Čia jaučiama tokia “užupietiška”, meniška atmosfera, kurią galėčiau netgi savotiškai lyginti su Barselonoje, Romoje esančiais įžymiasiais maisto turgeliais.

Labai nustebino kokių 20 žmonių eilė prie vienos ūkininkės, pardavinėjančios įvairių rūšių sūrio. Į eilę aš nestojau, ir pirkau slyvaičių iš kaimo bei nuostabios duonos kepaliuką. Taip, ji nėra pigi ( kainavo 20 Lt. ) bet jau vien tik ko vertas jos vaizdas, kvapas.. :) Mano požiūriu tai yra tikroji prabanga.

Smagu, kad šis turgelis bus kiekvieną ketvirtadienį ir taps tradicija ( nereiks visus metus laukti Kaziuko mugės ). Aš dar džiaugiuosi ir dėl to, kad mūsų viešbučio svečiams bus galima jį rekomenduoti, kai jie užklausia kur galėtų nueiti į turgų, nes tai yra įprasta lankytina vieta viešint kitoje šalyje. Juk iki šiol nelabai galėdavai pasiūlyti nueiti į Kalvarijų ar Halės turgų, kur lietuviškų ekologiškų produktų reikia ilgai paieškoti.

Beje, ir parkuoti automobilį atvykus į šį turgelį nėra problema.

Kategorijos: Įdomybės, Mabre, Verslas