Pagaliau jau tikrai pilnai įsibėgėjo lietuviškų voveraičių ( grybų, ne gyvūnų :) ) sezonas. Jų gaima nusipirkti tiek pakelėse, tiek prekybos centruose, tiek turgeliuose.. Visur oranžinė spalva šviečia iš tolo.
Šia “didžiai garbinga” proga Ruslanas restorane irgi paruošė nemažai skanių patiekalų iš voveraičių.
Vieno iš pačių populiariausių patiekalų receptu pasidalinome ir su naujojo portalo 15min.lt skaitytojais. Nusprendėme ir toliau benradarbiauti, t.y. duoti receptus tik tuos, kuriuos lengva pasigaminti namuose, kuriems pagaminti produktų lengva rasti mūsų prekybos centruose. Taigi, skanaus..
Reikės:
12 vnt. ryžių lakštų (jų nusipirkti galima parduotuvėje),
1 vidutinio dydžio svogūno,
1 vidutinio dydžio morkos,
200 gr. šviežių voveraičių,
1 didelės skiltelės česnako,
1 arbatinio šaukštelio sūraus sojų padažo,
1 arbatinis šaukštelis teryaki padažo,
1 arbatinis šaukštelio kapotų petražolių ar kitokios žalumos,
1 valgomojo šaukšto saulėgrąžų aliejaus daržovėms apkepti,
1 stiklinės saulėgrąžų aliejaus kepimui,
1 kiaušinio,
100 gr. maltų baltos duonos džiūvėsėlių.