Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Kelionė į Vokietiją

Parašė Rasa 2008 Aug 25 0 Komentarų

Šiuo metu esu Vokietijoje, Bonoje. Čia irgi mano namai. Ankstesniais metais gyvendavau čia maždaug per pusę laiko metuose, nuolat skraidydama pirmyn- atgal, na, o paskutinius metus gaunasi taip, kad Vilniuje būnu beveik visą laiką.

Taigi, persikrausčius į naujus namus Bonoje ir nebūnant čia ilgesnį laikotarpį, turiu daug rūpesčių dėl jų įrengimo, bet apie tai papasakosiu kiek vėliau..Tai ilga ir paguodžianti istorija, kad Lietuvoje nėra jau taip blogai, o tokios šalies kaip Vokietija, statybų meistrai ar baldų gamintojai gali daryti labai jau daug nesamonių.

Bet ne apie tai norėjau šiandien kalbėti.

Galvojau apie paros laiką, kuriuo geriausia skristi. Skraidžiau tikrai nemažai ir į įvarias pasaulio šalis, bet tik šį kartą, ir vėl naktį miegojus tik 3 valandas, rimčiau apie tai susimąsčiau.

Taigi, labai ankstyvas skrydis. Skrendame tiesiogiai į Diuseldorfą, skrydis 7.00, taigi, oro uoste reikia būti 6:00, keltis vėliausiai 5:00. Na, o žinant, kad prieš kelionę iki išnaktų dar kažką veiki, krauniesi lagaminą ir užmiegi labai vėlai, tai reiškia, kad tikrai truks miego. Tačiau tokios ankstyvos kelionės privalumai ir trūkumai:

  1. Kelionė labai trumpa, nes vos įlipus į lėktuvą akys užsimerkia ir prabundi, kai pažadina stiuardesė ar kolega šalia, nes reikia jau išlipti atskridus.
  2. Tiems, kurie bijo skristi, baimės jausmas pakeičiams malonu miegu.
  3. Nereikia nervintis, kad taupydamos oro linijos neduoda valgyti ir gerti nemokamai, nes kai miegi-nevalgai.
  4. Sutaupai pinigų, nes neišleidi jų pirkdamas ne tik gana prastos kokybės maistą bet ir kavą. ( Beje, šis privalumas- žmogui, bet minusas- oro linijų pardavimams. )
  5. Trūkumu gali tapti dar neatidarytas spaudos kioskas oro uoste, nors lėktuve miegant neskaitysi, bet po to visada norisi lietuviškos spaudos.
  6. Kelionė į oro uostą bundančio Vilniaus gatvėmis be kamščių tikrai nuostabi.
  7. Nuvykęs į galutinį kelionės tikslą ( žinoma, jei tai Europa ) gali turėti dar visą dieną darbui arba linksmybėms.

Dienos metu vykstančių skrydžių aš nelabai mėgstu, nes jie vienaip ar kitaip atima iš tavęs visą dieną ir tu neesi pilnai nei ten, nei ten. Jie malonu tada, kai keliauji su draugais atostogaut ir jau pati kelionės pradžia būna vien linksmybės.

Vakare skristi irgi gerai, jei esi pavargęs.. tada gali miegoti. Jei nemiegi, tada jau daug geriau skrydį tokiu metu iškeisti į skanią vakarienę restorane arba namie, teatrą ar netgi TV. Žinoma, privalumas, jog turėjus kelionę net ir labai vėlai, kitą rytą jau gali būti žvalus ir darbingas.

Žodžiu, galima dar kalbėti ir analizuoti daug koks paros laikas kelionei geriausias ir kiekvienas ras kitokių argumentų. Juk tai taip individualu.

Geriausias laikas kelionei priklauso nuo to, koks kelionės tikslas- ilsėtis ar dirbti, kelionės draugai- šeima ar kt., skrendi kur- namo ar į nežinomą šalį, metų laikas- vasara ar žiema,  esi pelėda ar vyturys..ir dar begalės dalykų…

Kategorijos: Įdomybės, Kelionės