Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Kaimynai Vokietijoje

Parašė Rasa 2008 Aug 28 0 Komentarų

Beveik 10 metų Vokietijoje gyvenome neturėdami kaimynų, t.y. nuošaliau už miesto, su didele parko teritorija ir istorijas apie kaimynus girdėdavau tik iš pasakojimų arba televizijos. Žinojau, kad jie gali tave apskųsti jei per dažnai kepi kepsnelius lauke; jei tavo automobilis nešvarus; tavo terasoje per ilga žolė; neduok Dieve įmesi šiukšles ne į tą šiukšledėžę iš 5 galimų. Tačiau LIVE patyriau tai tik dabar, kai persikraustėme gyventi į Boną, Senamiestį. Čia mes gyvename dideliame name, kuriame yra 5 butai, anksčiau čia buvo Dramblio Kaulo kranto ambasada, na, o dabar.. mes.  Visų kaimynų butai nepaprastai dideli ( apie 200 kv.m. ), aukštos lubos ir t.t. Tikra svajonė. Žodžiu, čia pakliūti dėl vienos ar kitos priežasties nebuvo lengva.

Žinoma, kad esu jauniausia šio namo gyventoja. Turbūt ir linksmiausia, nes į visas vokiškas tvarkas žiūriu besišypsodama. O tvarkos čia labai daug..

Ar galite įsivaizduoti, kad jūs negalite pasirinkti koks kilimėlis kojoms bus prie jūsų durų, nes yra nuspręsta turėti vienodus? Kaimynai netgi laišką dėl to parašo, užsako naują ir pakeičia.

Ar galite įsivaizduoti, kad prie durų negalite pastatyti porai valandų netgi vaikų vežimėlio? tai man neaktualu, bet įsikrausčius buvau “informuota”, kad jeigu tai atsitiks- žinočiau.

Ar galite įsivaizduoti, kad negalite išmesti į šiukšlinę sulankstytų kartono dėžių, nors šiukšlinė visai tuščia, nes tai nepatinka kaimynui? Arba tai, kad kaimynai tikrina šiukšlių dėžėse kaip išrūšiavai atliekas? Aš kitą kartą nuotraukas padarysiu, nes tikrai labai juokinga, kai mokslų daktaro elegantiškoji žmona kuičiasi šiukšlinėje.

Grilius savo terasoje ( beje, tik mes vieni ją turime ) galimas tik prieš tai suderinus su kaimynais?

Ech, juokinga ir tiek.. aš juk čia būnu tik kelias savaites per metus, bet jei gyvenčiau daugiau, jaučiu, kad nei man, nei kaimynams nebūtų juokinga tikrai.O šiaip visi labai malonūs, mandagūs ir ramūs.

Tačiau viską  atperka gražūs vaizdai tiek namuose, tiek išėjus pro jų slenkstį..

Kategorijos: Įdomybės, Kelionės