Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Tokiu pasakymu dažnai pasinaudoja užsienio šalių restoranų ar viešbučių šeimininkai, kai svečias tikrai peržiangia ribas ir elgiasi negarbingai kitų asmenų atžvilgiu.

Pas mus Lietuvoje tokio įstatymo dar nėra, o netgi jei jis ir būtų, sunku jį būtų pritaikyti praktikoje. Ir tikrai ne todėl, kad nepasitaiko atvejų, kad to reikėtų. Be to, manau, dar nėra pas mus restoranų, viešbučių, kurie būtų tokie įžymūs, kad į juos pakliūti būtų tikras prestižo reikalas, reiktų laukti vietos pora mėnesių. Ir iš ten būti išvytam nesinori niekam.

Keletas pasaulinio lygio neklaužadų:

  1. Užsienio spaudoje viena iš dažniausiai išvytų personų yra Britney Spears, kuri Los Anžele, viešbutyje “Four seasons” apmėtė kitus žmones maistu. Įdomu, kaip būtų jei ji tai padarytų Lietuvoje? manau, kad svečiai patys su ja “susitvarkytų”, nereiktėų nei restorano savininko pagalbos. Beje, Britney yra nepageidaujama visuose Amerikos “Starbucks” kavos restoranuose..
  2. Kita įžymi moteris, kuri tituluojama kaip didžiausia mušeika yra Naomi Cambell. Jai uždrausta įlipti į “British Airways” lėktuvus, nors ji po pasaulį skraido jau 30 metų ir ne ekonomine klase.
  3. Dainininkei Pink uždrausta lankytis mokykloje, kurios ji taip ir nepabaigė. Ten ji mušdavosi su mokyklos autobuso vairuotoju, su mokytojais.
  4. Tai, kas yra nutikę aktoriui Brad Pitt, pasaulye įvykę tik 50 kartų- jam iki gyvenimo pabaigos uždrausta įskristi, įvažiuoti į Kiniją. Pagrindinė šio draudimo priežastis yra ne B.Pitt agresyvus elgesys, bet tai, kad jis 1997 metais filmavo filmą “Septyni metai Tibete”. Valdžia paskelbė tokį sprendimą motyvuodama, kad filmavimo grupė neturėjo leidimo filmuoti, tačiau visi supranta, kad šio draudimo priežastis grynai politinė.
  5. Maskvos viešbutyje “Hyatt Hotel” ( kambario kaina 1 nakčiai 11.000 EUR ) kojos kelti negalima Paris Hilton. Ji šį pavasarį juodu markeriu aprašinėjo visus viešbučio kambario tapetus žodžiais- “Paris Moskow 2008”. Nors mergina užmokėjo viešbučiui už kambario remontą ( 5.600 EUR ), ji pateko į juodąjį sąrašą.

Žodžiu, kaip be būtų, gera žinoti, kad pinigai ar žinomumas šiuo atveju nėra visagaliai.. visiems galioja vienokios ar kitokios taisyklės.

Kategorijos: Įdomybės, Mabre, Restoranas

Vienas Komentaras iki šiol.

  1. Eugenijus says:

    Labiausia Paris nustebino. Turbūt nėra Maskvoje Hilton viešbučio dėl to ir miega bele kur :))