Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Grįžau labai pasiilgusi sriubos. Ne dėl to, kad vokiečiai jų nevalgo, tiesiog man kažkaip čia pas mus jos visos daug skanesnės.

O štai vėl vienas naujas receptas iš Ruslano kolekcijos, kuris praeitą savaitę pasirodė internetiniame portale www.15min.lt

4 porcijoms reikės:

1 litro vandens,

1 vidutinio dydžio svogūno,

1 vidutinio dydžio morkos,

1 vidutinio dydžio cukinijos,

8 vnt. saulėje džiovintų pomidorų,

1 skiltelės česnako,

200 gr. kalakutienos filė,

2 valgomųjų šaukštų alyvų aliejaus,

8 riekelių prancūziško batono,

1 valgomojo šaukšto „Šeimininkės“ sviesto,

druskos, žalumos, pipirų pagal skonį.

Gaminame:

Visus ingridientus supjaustome kubeliais. Keptuvėje ant alyvų aliejaus apkepame svogūną, česnaką ir morką. Apkepus daržoves, į keptuvę dedame supjaustytą kalakutienos filė ir kepame kartu su daržovėmis.

Kai mėsa iškeps, dedame saulėje džiovintus pomidorus ir viską dar truputį pakepame. Puode užverdame vandenį ir į jį sudedame visą keptą masę.

Viską pavirę 6-7 minutes dedame cukinijas, smulkiai supjaustytą baziliką ar kitą žalumą. Palaukiame kol puodo masė užvirs ir tada pagardiname pipirais bei druska.

Prancūzišką batoną supjaustome 1 centimetro dydžio riekelėmis, jas aptepame sviestu ir apkepame keptuvėje. Srebučius patiekiame prie sriubos.

Skanaus!

Kategorijos: Restoranas

4 Komentarų iki šiol.

  1. shiny says:

    Mmmm! Skamba labai viliojančiai, reiks išbandyt jei kalakutienos po ranka paklius kada (: O būtinai “Šeimininkės” sviestas? Švedijoj nemanau kad jo gausiu (hihi)

    kaip suprast 1 centimetro dydžio riekeles? storio gal? ar supjaustyt duoną kubeliais?

  2. shiny says:

    dar pamirshau – nerasai kaip ka pjaustyt, galima tik is paveiksliuko atspet kad cukinija riekelem. o dziovintas pomidoras? svogunas, morkos? (:

  3. Rasa says:

    Seimininkes sviestas, tai tiesiog normalus sviestas, bet su prieskoninemis zolelemis ir sudytas. Manau, kad Svedijoje tikrai toki rasi, o jei ne- pati pasigaminti gali tikrai ne sunkiai.

    Batona parasem pjaustyti 1 cm riekelemis, kad butu aiskiau, bet siaip tai pjaustyk normaliai, kaip kasdien valgome.

    Dziovinta pomidora pjaustyti juostelemis.
    Morkas ir svoguna tiesiog mazais kubeliais, nes jie sukeps.

    Be to, tie pjaustymo dalykai juk gai buti ir tavo improvizacija.

    Aciu,kad domiesi. Nepaprastai apsidziaugiau. :)

  4. shiny says:

    ačiū už išsamius atsakymus (: labai mėgstu sriubas dėl to ir užpuoliau. dažniausiai bent pirmą kartą stengiuos gamint tiksliai pagal receptą o jau veliau pradedu improvizuot kai žinau ko tikėtis