Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis


Praeitą savaitę Lietuvoje buvo susirinkę apie 20 Nepriklausomo Karinio Maltos Ordino riterių. Šio vizito tikslas buvo paminėti Maltos Ordino ir Lietuvos Respublikos diplomatinių santykių 15 metų sukaktį. Ta proga buvo rengiamas ir priėmimas, kuriame mielai sutikome dalyvauti ir mes.

Maltos Ordinas visus tuos metus Lietuvai suteikė nepaprastai daug humanitarinės pagalbos ir apie tai galima kalbėti labai daug. ( www.maltieciai.lt ) Todėl visada norisi ir mums, lietuviams, prisidėti nors kuo nors prie geros misijos.

Labai smagu, kad svarbiu diplomatinio priėmimo akcentu tapo Kalėdinė sriuba, tai tarsi pernai metais vykdytos maltiečių akcijos su Kalėdų sriuba tąsa ir įžanga į šiais metais Kalėdų metu būsimą akciją. Šios akcijos metu gatvėse įžymūs visuomenės veikėjai pardavinėja sriubą ir visi suaukoti pinigai už sriubą perduodami pagalbai skurstantiems. Priėmimo metu sriubą su mūsų virėjais pilstė ir Maltos Ordino ambasadorius Lietuvoje grafas Douglas von Saurma-Jeltsch. Šis nepaprastai charizmatiškas ambasadorius sugebėjo visus užkrėsti gera nuotaika, noru padėti ir tuo džiaugtis.

Labai džiaugiausi, kad mūsų darbuotojai su dideliu noru prisidėjo prie šios mūsų labdaringos akcijos, na o ka jau kalbėti apie mūsų partnerius, tokius kaip vynu prekiaujanti bendrove “AMKA” , kuriems užteko tik paskambinti ir pasakyti, kad reikia pagalbos..nereikia nei ilgų raštų su paaiškinimais kam, kada ir kokia iš to nauda.

Pasibaigus renginiui dar ilgai darbe gyvenome gerumo, bendrumo nuotaikomis..

Visa mūsų komanda:

Kategorijos: Įdomybės, Restoranas

2 Komentarų iki šiol.

  1. Romanas says:

    Puiki idėja.
    Tačiau, ko gero, pasakysite, jog esu pernelyg jautrus kai kurioms smulkmenos. Smulkmena vadinu akcijos reklamą. Jos – oilnas miestas. Tačiau nesmagiai nuteikia koketiškos išvaizdos mergaitė, pagal amžių tinkanti man į anūkes, šelmiškai besišypsanti bedanti tiesiai į mane pirštu ir tarianti – “…Ir tu gali padėti… ”

    Nemėgstu familiarumo.

    Nemėgstu, kai VAIKAI į mane kreipiasi nepagarbiai “tu”…. Jeigu tai iš tiesų tai būtų mano anūkė – aš jai pasakyčiau: esi papraščiausiai, nemandagi…
    Man 56-eri…

  2. […] bažnytinės (kvakerių, metodistų etc.) grupės. Lietuvoje žinome katalikų bažnyčios, Maltos ordino, Hare Krišna pastangas maitinant varguolius. Kai kur labdaros valgyklomis rūpinasi […]