Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Šeštadienį žiūrėjau naująjį LTV projektą “Triumfo arka”. Šis projektas pakeitė man asmeniškai, o ir visiems LTV žiūrovams, nepaprastai svarbiu buvusį projektą „Lietuvos šokių dešimtuką“. Visi su nekantrumu laukėme kas gi dabar bus išnykus šokiams.

Buvau “Triumfo arkos” filmavime.  Nepaprastai patiko..jaučiausi kaip gerame koncerte. Gražiai ir įspūdingai atrodo studija, orkestras..užkeri mokančių ir galinčių dainuoti žmonių balsai. Dainuojant kaip kuriems iš jų per visą kūną eidavo šiurpuliukai.

Lietuvoje tokio projekto dar nebuvo, žadama, kad čia nebus nė lašelio fonogramos, visos operų ir operečių arijos bus atliekamos gyvai, pritariant Kauno simfoniniam orkestrui, vadovaujam dirigento Modesto Pitrėno.

„Geriausiųjų balsų konkurse neišvysite žmonių iš gavės. Neskelbėme masinės atrankos, nes šiame projekte gali dalyvauti mažų mažiausiai muzikinį akademinį išsilavinimą turintys dainininkai. Čia ateis žmonės, turintys Dievo dovaną ir sunkiai dirbantys, o ne demonstruojantys dailią figūrą ir ilgas kojas“, − teigia LTV programų direktorius Jonas Banys.
Šiaip tai šokių dešimtuke taip pat dirbo visi labai daug ( netgi ir tos moterys, kurios turi dailią figūrą ir ilgas kojas :) ).

Žinoma, gal aš šį projektą stebėjau jau kiek kitomis akimis nei tai būčiau dariusi iki mano pačios dalyvavimo projekte. Suprastama tą jaudulį, kuris užvaldo išeinant į sceną nebuvau tokia labai jau kritiška. Matydama kai kurių dalyvių nepaprastą jaudulį, kuris pakišdavo koją dainuojant pagalvodavau, o kaip būtų jei būtų tiesioginis eteris? Jis prideda dar daugiau adrenalino. Be to šiame projekte visi dalyviai yra scenos gyvenimą pasirinkę žmonės, todėl maniau, kad jie geriau valdo jaudulį.
Vienu žodžiu, tai tikrai vertas brangaus mūsų šeštadienio vakaro laiko reginys.

Kategorijos: Įdomybės, Laisvalaikis

Vienas Komentaras iki šiol.

  1. Gab says:

    man tai labiausiai patiko Modestas Pitrenas :D. ir jo baeriai su Mariumi Jampolskiu ;D