Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Aš nepaprastai mėgstu “Švyturio” alų.. Daugeliui kartais atrodo keista, tai per vakarėlius vietoj vyno, šampano visada paprašau alaus. O pas mus restorane padavėjai jau žino, kad man alaus bokalas labai tinka.

Gerai, kad alaus bokalai darosi vis elegantiškesni ir jį galima grakščiai laikyti rankoje..

Tikrai turime kuo didžiuotis. Mūsų restorano svečiai užsieniečiai visi pamėgę šį alų ir geria jo tikrai daug. Ir nieks nepasakė, kad šis alus neskanus.

Bet ne vien tik šios kompanijos alumi galime džiaugtis. Man patinka jų rėmimo politika- sportas, menas, šokiai..rėmimo suma sudaro jau virš 20mln. litų.

Taigi, vakar buvau Operos ir baleto teatre, kur “Švyturys” šventė savo “EXTROS” jau net 15 metų jubiliejų ir tuo pačiu pasirašė kokybės deklaraciją, kurioje pažymėjo, kad ir toliau netrumpins alaus gamybos laiko, naudos tik nemodifikuotas žaliavas ir t.t.

Vakarėlis patiko ne tik todėl, kad buvo daug mūsų operos ir baleto žvaigždžių atliekamų kūrinių, bet ir dėl to, kad buvo ŠALTO, skanaus “Švyturio” alaus..netgi dainuojant “Traviatą” atlikėjai vietoj šampano taurės laikė alų. Man patinka tokie renginiai, kuriuose yra išbaigta visa koncepcija nuo pakvietimo iki pačios pabaigos.

Kategorijos: Restoranas, Verslas

14 Komentarų iki šiol.

  1. Paulius says:

    Sužinotumėt, kaip “ilgai” Extrą gamina… Iš kokybės ir skonio liko tik legenda :)

  2. Tomas says:

    Ponia Rasa žino ką kalba ;).

  3. Pauliui says:

    Ponas Pauliau, mane asmeniškai nervina tokios pastabos. Švyturys man yra daugiau nei alus. Mano vyras ilgus metus dirbo Švyturio darykloje ir nė vieno blogo žodžio per tuos metus nepasakė. Kokiu pagrindu Jūs švaistotės tokiais “sąmojais”? Alaus gamybos procesai yra griežtai kontroliuojami – mažos daryklėlės gali žaisti, nes niekas į jas nežiūri, o tokia darykla visuomet yra dėmesio centre, todėl ypatingai laikosi standartų. Ponia rasa, atsiprašau, kad Jūsų tinklaraštyje išsakiau savo nuomonę, bet man skaudu girdėti tokius svaičiojimus, kurie gali garantuoti, grįsti “viena boba sakė” šaltiniu.

  4. Praeivis says:

    3-čiajam. Gal Paulius ir griežtai pasakė, bet tai tiesa. Tai kas buvo ankščiau “ilgus metus” toje darykloje to dabar tikrai nėra. Būkim biedni, bet teisingi…

  5. praeikit... says:

    Rasos is karto atsiprasau, bet – gerbiamas praeivi, jei esate viso labai praeivis siai daryklai ir puikiam jos alui, gal geriau pataupykite save ir nesisvaistykite lygiai taip pat nepgristomis nuomonemis. sioje darykloje dirba daug puikiu asemniskai man pazistamu zmoniu, nuosirdziai mylinciu savo darba ir be kompromisu daranciu geriausia, ka sugeba – virti tikra, gera, ne tik Rasos, bet ir daugelio lietuviu mylima alu.

  6. Nesuprantu says:

    Kodėl reikia piršti nuomonę, kad Švyturio alus yra pats geriausias Lietuvoje ar net visame pasaulyje? Yra dar toks dalykas nano bravorai, t.y. kai žmonės verda alų sau ir patikėkit – tas alus savo skoninėmis savybėmis tikrai lenkia tą “geriausią, kurį turime” alų.
    Nors kaip rusai sako “na vkus i cvet tovariscia net”…

  7. Vel aš says:

    Visiems, kalbantiems apie skonį – kokia dešra Jums skaniausia? Na, va, o man apskritai dešros neskanios, galiu garantuoti, kad Jūsų favoritė – taip pat neskani. Suprantate mane? Negalima primesti savo skonio suvokimo kitiems. Viskas apie ką galima kalbėti – objektyvūs faktai. Ir tikrai Švyturys būtent juos ir deklaravo.

  8. people says:

    Na paskaicius ka si ponia Rasa raso apie Svyturi, galima padaryt paprasta isvada: kad ragavus ji tera koki kalnapili, taura, utena ir svyturi ir dar koki viena kita pobrudi, o kadangi svyturis vos ne kiekvienam LT bare vienintelis stovi, reklama agresyviausia ir didziausia, tai apsistojo ties svyturiu. :)
    Cia situacija kaip zmogus ant sienos maksimos maisiuka pasikabintu ir sakytu kad tai yra menas, nors apie Luvra ne girdejes nera…

  9. Rasa says:

    To: PEOPLE-Labai smagu skaityti komentara zmogaus, kuris raso tai, ko is vis nebezino, t.y. kad as daug keliauju ir tikrai daugelyje saliu ragauju alu ( Beje, Luvre buvau taip pat. :) Ir net ne karta. Tik ne alaus ragauti.). Be to, tai yra MANO nuomone, MANO Blog’as ir jei cia uzsukote tai savo nuomone reikskite argumentuotai ir be asmeniniu izeidinejimu. Aciu Jums.

    O visiems kitiems, aciu uz diskusija.
    Kaip matau, alus is tiesu daugeliui svarbiau nei kiti gyvenimo klausimai, nes po siuo irasu diskutuota bene daugiausia. ACIU! :)

  10. people says:

    Prasome uz diskusija.
    Kita karta kai busite uzsieniuose pasistenkite paragaut tikro alaus rusiu, o ne didziuju rinka uzurpavusiu angliarugstiniu bravoru skiedalu.
    O jei gyvenate Vilniuje eikite i alaus namus, ten yra tikro alaus is mazu LT darykleliu.
    Zmones kurie domisi alumi, svyturio is vis alumi nelaiko, nebent tik kvietinis baltas is ju pakenciamas..

  11. Nesuprantu says:

    Visiškai pritariu, kad skonio negalima niekam primesti. O mano manymu, niekas niekam jo ir neprimetinėja :) Tiesiog žmonės dalinasi savo įspūdžiais.
    Nesutikčiau, kad alus yra viena svarbiausių gyvenimo dalykų :) Tiesiog čia straipsnis apie alų. O apskritai lietuviai pasižymi kategoriškumu, t.y. jo nuomonė teisingiausia, jis žino viską ir tai ką jis geria taip pat yra geriausia :)
    Resume: vieniems patinka cepelinai su “Tornado” alumi, kitiems patinka gerti “Švyturio” alų iš grakščios taurės, o man patinka pačiam pasidaryti alų, gerti iš grakščios taurės ir žinoti ką geriu, nekuriant įvairiausių legendų apie esamus ar menamus ingradientus :)

  12. noname says:

    kaip dainuoti, taip ir alaus virti lietuviai nemoka. emocijos emocijomis, bet realybė vargana. po lietuviško alaus bokalo ryte burnoje kaip prišikta. po čekiško alaus viskas normoje. taip būti neturi jeigu “alus kokybiškas ir laikomasi technologijų”

  13. rekomendas says:

    Norėtau pasiūlyti Volfas Engelman alelį. Jis pramuša.

  14. nigga says:

    Kaip sitas eilinis niekuo neissiskiriantis high grativy metodu pagamintas birzgaliukas gali buti kazkam skaniausias alus? :)
    Geriausiu atveju kaip ji galima ivertint – eilinis lageris..
    Siulyciau praplesti akirati
    Sekmes