Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Šuo restorane

Parašė Rasa 2008 Jul 23 0 Komentarų

VipasSpyglys

Manau, kad ši tema aktuali labai daugeliui Lietuvoje. Ar galime eiti į restoraną su šuneliu, ar toleruos mus šeimininkas, o kaip gi aplinkiniai?

Pati auginu 2 šunelius: mišrūną Spyglį, sveriantį apie 5 kg ir mažylį Jorkšyro terjerą Vipą, kuris tebesveria tik 1.2 kg ir man labai aktualu, kad galėčiau savo laisvalaikį praleisti su jais kartu.

Kol kas pas mus Lietuvoje į klientą, kuris atsiveda su savimi šunį, žiūrima labai įtariai ir dažniausiai jo paprašoma išeiti iš restorano. O kodėl? Juk jei šuo ramiai sėdi po stalu, neloja ir laukia savo šeimininko, jis niekam netrukdo. Tikrai labai dažnai šuo yra ramesnis už įkaušusius svečius, kurie garsiai šaukia ir trukdo kitiems lankytojams.

Dažniau keliaujantys turbūt daugelyje šalių yra pastebėję, kad ten restoranuose netgi prie durų yra indelis su vandeniu šuneliams. Ten matyt labiau norima įtikti klientams, norima, kad jie būtų atsipalaidavę, neskubėtų namo pas augintinį, o ramiai galėtų valgyti ar gurkšnoti kavą restorane, tuo didindami apyvartas.

Ir kaip taisyklė, į restoraną ar viešbutį nori užsukti žmonės, kurie tikrai yra puikiai išauklėję savo augintinius, šuneliai yra išpuoselėti, švarūs. Žmonės labai nedrąsiai užklausia ar yra galimybė užsukti su šuneliu ir gavę teigiamą atsakymą tampa lojaliais klientais.. Mes tiek viešbutyje “Mabre”, tiek restorane “Steakhouse”Hazienda” tokių turime gana nemažai..ir jau daugelį metų..

Kategorijos: Restoranas, Verslas