Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

bonn

Pagaliau ir oficialiai perregistravome savo adresą į Boną. Nors į namus čia persikraustėme jau prieš porą metų, tačiau vis nebūdavo noro tvarkyti visus popierius.

Manęs jau nestebino tai, kad viskas vyksta labai greitai, nereikia lakstyti nuo vieno langelio prie kito, tačiau nustebino viena labai įdomi idėja, kurią linkiu nukopijuoti ir Vilniui.

Taigi, kai prisiregistruoji savivaldybėje, tau yra dovanojama visas pluoštas dovanų kuponų į teatrą, į muziejus. Radau kuponą ir ekskursijai po istorinę Boną,ekskursiją po vynais garsėjančia Boną, bilietą į klasikinės muzikos koncertą, turą su dviračiu po Bonos apylinkes, 3 mėnesių abonimentą lankytis miesto bibliotekoje nemokamai, kuponas miesto saunai ir baseinui taip pat ir t.t.

Jau nekalbu apie tai, kad visi dovanų kuponai labai gražiai išspausdinti, juos lydi asmeniškas Bonos mero laiškas, kuriame jis džiaugiasi, kad gali naujam miestelėnui pasiūlyti susipažinti su miestu ir išmokti jį mylėti.

Visi kuponai galioja metus laiko, todėl tikrai gali rasti laiko juos panaudoti.

Žinoma, kad nemažai žmonių jų nepanaudos, nes ne visų interesai sutampa su siūlomomis pramogomis, tačiau aš labai džiaugiausi juos gavusi.

O kaip smagu būtų, kad naujieji vilniečiai taip pat gautų dovanų kuponą į muziejus, bilietą į Kongersų rūmuose vykstantį koncertą, nemokamą ekskursiją po Vilnių ir t.t.

Ir netgi jeigu tai yra daroma nemokamai ir dabar, manau, kad labai teisinga eilinį kartą priminti apie tai, nes kiekvienas žmogus yra linkęs panaudoti gautus dovanų kuponus, o miesto valdžia tokiu būdu tarsi pasako savo miestiečiui- esi man reikalingas ir svarbus, džiaugiuosi, kad gyveni čia.

2 Komentarų iki šiol.

  1. shiny says:

    smagi ideja! (: tik va itariu kad Lietuvoj niekas (bent is savivaldybes) tokiais paprastais dalykais nesidziaugia ir siaip nesvarbus mes, zemes dulkes…

  2. Guido says:

    Smagu, kad vis dar Bona pagerbia savo naujus piliečius bei kviečia susipažinti su miesto kultūriniu gyvenimu. Džiaugiuosi, kad apie tai rašoma šiame tinklaraštyje. Tai juk išties unikali idėja (egzistuojanti tam tikruose Vokietijos miestuose)…

    Beje, teko gauti tokias kuponų knygutes ir iš Universiteto. Be to, dar ir persikėlus į Kelną (ten leido lankyti baseinus). Tiesa, pasinaudojau tik kelionėms Reinu ir vienam kitam muziejui Bonoje/Kelne. Visam kitam taip ir neprisiruošiau… ;-) Gražus ir taip man tas Pareinės kraštas buvo, tik norėk kur nors pajudėti.