Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Naujųjų Metų laukimas

Parašė Rasa 2010 Dec 31 0 Komentarų

Galbūt todėl, kad esu Sovietų laikų vaikas, bet Naujųjų Metų šventimas man vis tik labai svarbus. Ir laukti laikrodžio dūžių 12 valandą labai smagu. Kremliaus kurantai visada labai aiškiai paskelbdavo TĄ momentą, kuris tiksliai atversdavo naują lapą..kitus metus. Man rodos jokioje kitoje šalyje tas akcentas nėra didesnis.

Šiandien to nebeišgirsiu, nes Vokietijoje Rusijos TV kanalų neberodo, o vokiečiai per savo kanalus paleidžia kažkokias klasikines muzikas, kurių metu pats turi stebėti kada gi jau ta 12 valanda ir šauti šampaną.

Šį kartą švesime savo namuose, 12 žmonių, profesionalus virėjas Singas ( jis beje, sausio pabaigoje atskris padirbėti ir daryti mokymus pas mus į “Haziendą” ), šampanas, būtinai kiekvienam svečiui padėtas gyvas keturlapis dobilėlis ir mažas gražus kopėčiomis lipantis kaminkretys- jie neša laimę. Beje, vokiečiai dar labai mėgsta tą dieną ant stalo padėti ir iš marcipanų pagamintas kiaules. Aš vis tik nusprendžiau, kad savo svečių taip sutikti nenorėčiau..nors kaip kam gal ir būtų neprošal padėti prieš nosį tokį gyvuliuką.

Nežinau kaip gausis su maisto gaminimu, nes virėjo pagalbininkė būsiu aš. Prisimenant kažkada jau turėtą tokį vakarėlį, galiu tik pasakyti- buvau daugiau indų plovėja nei pagalbininkė gamyboje..Žodžiu, manęs laukia rimtas išbandymas. Mano vyras baisiai džiaugiasi tuo mūsų pasirinkimu, nes visą vakarą galės ramiai ilsėtis, kai anksčiau už maisto gamybą atsakingas būdavo jis ir tik jis..

Didelis džiaugsmas, kad išvažiuoja kaimynai, čia tie, kurie gyvena virš mūsų ir nuolat tikrina ar aš gerai išrūšiavau šiuksles. Gerai jiems, gerai ir mums.

Už muzikos parinkimą turime paskyrę vieną mūsų draugą, kurio hobis yra įvairiausi įrašai. Vienas pageidavimas vis tik buvo- per Naujus man turi būtinai skambėti ABBA ir jų legendinė “Happy New Year” daina. Šiems metams dar pasiruošiau naują STING’o DVD, kur jis koncertuoja gyvai su Berlyno orkestru. Manau, kad tiks.

Ką darysime dar?

Paseksime vieno mūsų draugo tradicija ir deginsime pinigus.. :) Anot kiniečių tada jų turėsi daug visus metus. Specialius pinigus tokiam reikalui galima nusipirkti “Asia Shop”. Hi, hi..kiniečiai ir čia toliau daro savo pingus, beje, tikrus.

Apsirengę šiltai, eisime į šalia esantį parką žiūrėti fejerverkų. Nebijosime, kad kas nors “užvažiuos” su buteliu per galvą, arba trenks kumsčiu į snukį.. Bonoje agresijos tikrai mažiau.

Visiems laimingų Naujųjų Metų !

S Novym Godom, s novym sčastjem dorogije Druzja. :)

Kategorijos: Kelionės