Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Vakar “Respublikoje” buvo straipsnis apie šunis, kuriame kalbama apie draudimus šunų augintojams ir vis naujas taisykles. Ten savo nuomonę apie tai išsakė moterys, turinčios šunis- žurnalistė ir dainininkė Rūta Lukoševičiūtė, šaulė Daina Gudzinevičiūtė, dainininkė Nijolė Pareigytė ir aš. Ir visos mes be galo mylinčios savo augintinius vis tik sutikome, kad taisyklės turi būti, tačiau jos turi būti protingos ir nediskriminuojančios pačio šuns šeimininko. Be to, žmogus, kuris turi šunį nėra automatiškai nusikaltėlis. Ir mes visur spaudoje per daug kalbame apie šunų padarytus blogus dalykus, o pamirštame pasakyti apie daug gerų jų darbų. Jau nekalbu apie jų besąlygišką meilę žmogui, tačiau kiek namų jie apsaugojo nuo vagių, kurie paskutiniu metu pamėgę naktį miegant šeimininkams tyliai įeiti į namus ir ten šeimininkauti, kokie svarbūs tinkamai treniruoti šunys akliesiems, kriminalistams ir t.t.

Dabar, kad laikyti šunį daugiabutyje reiks gauti kaimynų sutikimą. Argi taip neduodama teisė kaimynams daryti spaudimą ir netgi pelnytis iš to? Ar gali kažkas kitas spręsti už tave su kuo tu gyvensi savo namuose? Aš už tvarką, ramybę, drausmę visame kame ir sutinku, kad laikant šunį daugiabutyje reikia daugiau taikytis ir atsižvelgti į kitų gyventojų norus turėti savo ramią erdvę.  Bet kažkodėl mes neturime atsiklausti kaimynų jei perkame pianiną, nuolat baliavojame, atsivedame draugų ar auginame nedrausmingus vaikus..

Šio trečiadienio vakarą, maždaug 22.00 val., mano brolis nuėjęs į RIMI parduotuvę, Savanorių prospekte, prie pat įėjimo sutiko stovinčius du vyrukus su šuniuku. Šie pasiūlė jį pasiimt arba pirkti už litą. Žinoma, kad jis jį “nupirko”. Spontaniškai suprasdamas, kad tą gyvūnėlį kitaip tiesiog čia naktį išmes.
Kadangi pats yra studentas ir gyvena bendrabutyje, jokios galimybės laikyti pačiam tą šunelį nebuvo.
Kitą dieną nuėjo į veterinarijos kliniką ir sužinojo kokiai tarnybai galima būtų ją atiduoti, bet kad neužmigdytų… Pasiskambinęs duotu numeriu, sutarė, kad paimtų tą gražią kalytę ir surastų naujus šeimininkus.

Tad apie kokius draudimus ir taisykles mes kalbame, jei net elementaraus humaniškumo pas kai kuriuos žmones nebelikę..

Kategorijos: Įdomybės, Laisvalaikis