Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Įdomu kiek žmonių žinojo, jog praėjusią savaitę, trečiadienį, rugsėjo 17 dieną, žalieji visose šalyse prašė žmonių bent 10 minučių vakare 21:50-22:00 pasėdėti išjungus visas šviesas ir leisti žemei atsikvėpti ?

Nepaprastai graži mintis, bet visiškai “neišsukta” visuomenėje. Visa žiniasklaida skamba, kad penktadienį Stano susituokė, bet apie tokią žaliųjų akciją sužinojau tik jai pasibaigus ir laikraščio “L.T.”..ten buvo rašoma, kad daug mūsų valdžios vyrų, kurie yra netgi Seimo Aplinkos apsaugos komitete nieko apie tokią akciją nežino. Kitaip būčiau galėjusi galvoti, kad pati kalta, kad visai nieko apie tai nežinojau.

Manau, kad daugelis iš mūsų tikrai būtų prisijungę prie šios idėjos ir su džiaugsmu pasėdėję žvakių šviesoje, tačiau nežinojo. Manau, kad netgi restoranai mielai prie tokių įdomių dalykų būtų prisijungę. Juk dabar ypač madinga galvoti apie mūsų ŽEMĖS ateitį.

Ir žiniasklaida tikrai būtų daug plačiau išplatinusi tokį pranešimą jei būtų surastas įdomesnis kampas ar požiūris į šią problemą.

Kartais galvodami, kad mūsų niekas nesupranta, esame intelektualesni nei paprasta visuomenė, tiesiog neįvertiname, kad apie kiekvieną gerą dalyką tinkamai informavus tai gali virsti tarsi sniego lavina atnešanti daug naudos..

Kategorijos: Įdomybės

2 Komentarų iki šiol.

  1. Milda says:

    Gaila, kad nezinojau – puiki akcija :) Reikes prisiminti kitamet ;)

  2. Justina says:

    noreti gero puiku, bet negaliu nepasakyti, kad si akcija labai klaidinga, tai kad visi isjungia sviesas sudaro didziulius apkrovimus elektrinese ir elektros linijose ir apskritai gali baigtis katatrofa jei bus pasiektas didelis mastas
    siulyciau pasidometi kodel Kruonio hidroelektrine nakti pumpuoja vandeni is Kauno mariu, o diena pila ji atgal, ir pasidaryti isvadas :) taip pat galima paklausti nuomones apie tai su energetika dirbanciu pazistamu