Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Diena be dietų (atnaujinta)

Parašė Rasa 2009 May 6 3 Komentarų

diena be dietu

Šiandien buvau labai gražiame ir naudingame renginyje- “DIENA BE DIETŲ”. Šį rengninį organizavo modelis Aistė Jasaitytė  ( mudvi kartu dalyvavome Šokių 10 projekte LTV ir susidraugavome) bei Valgymo sutrikimų centras. Aistė budama modelis, niekada nebuvo praradusi sveikos nuovokos ir nesikūdino iki išsekimo. Džiaugiuosi, kad turime tokį įžymų modelį, kuri galvoja ir apie kitų žmonių sveikatą ir inicijuoja tokius renginius.

Pagrindinis šiandien dienos renginuko akcentas buvo tai, kad paaiškinti jauniems žmonėms, kad ne vien tik liesas kūnas yra gražu ir apskritai, kad ne kūno grožis garantuoja žmogaus sėkmę.

Buvo atidaryta Gedimino Žilinsko fotografijų paroda “Mylėk save” ( vieną iš foto matote viršuje), kurioje buvo nemažai moterų nuotraukų, kurios pasiekė savo tikslų ir yra laimingos tikrai ne dėl savo kūno linijų.

Renginio globėja Edita  Mildažytė  paskatino visas merginas pagalvoti apie savo sveikatą ir patikino, kad niekada negali būti laimingas žmogus, jeigu jis yra alkanas.

Kai kalbėjau aš turbūt pats pagrindinis akcentas man buvo tai, kad priminiau Antuano de Sent-Egziuperi mintį iš “Mažojo Princo”, kad tai kas svarbiausia akimis nematoma, matyti galima tik širdimi.

Kai būni Lietuvoje, jautiesi tarsi būtum stora, tačiau išvažiavus kažkur į užsienį supranti, kad lietuvaitės yra nepaprastai lieknos ir gražios. Tą sako ir užsieniečiai, kurie atvyksta į mūsų šalį. Tik kažkodėl nesidžiaugiame savimi, o vis dar kažką norime tobulinti ir tik lieknėti…dažnai tai tampa pražūtinga, nes sutrinka psichika, o ką jau bekalbėti apie fizinį kūno alinimą.

Žodžiu, linkiu visiems, kad “Diena be dietų” mums būtų kasdien.

Beje, dar vienas dalykas- simboliškas ženklelis yra ženkliukas-kriaušė, kurį esame įsisegę. Juo norima uždėti akcentą, kad moters kūno forma yra tarsi kriaušės forma. Čia Aistė ją ir parodo:

Aiste Jasaityte

3 Komentarų iki šiol.

  1. rene says:

    Kaip sakoma,begant metams yra butina bent siek tiek ,,storeti-kad rauksles issilygintu:-))

  2. rita says:

    tai kuri ta ponia,čia šitoj foto,be dietų?

  3. Rasa says:

    visos cia be dietu..:)