Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Eurovizija

Parašė Rasa 2009 May 16 0 Komentarų

kremlius

Šiandien turbūt daugelis iš mūsų žiūrės Eurovizijos dainų konkursą. Netgi ir tie, kurie labai skeptiškai nusiteikę šio konkurso atžvilgiu vistiek akies krašteliu žvilgtels o kaip gi ten mūsų Sasha Son(g) pasirodys.

Šie metai parodė, kad Eurovizijai šalys skiria vis daugiau ir daugiau dėmesio, nes siunčia atstovauti savo šalims netgi pasaulines žvaigždes ( pranzūzai- Patrizia Kaas, anglai- kompozitorių A.Loyd Webber, vokiečiai- striptizo šokėją, graikai- Sakis Rouvas ir kt. ).

Su Eurovizija man atrodo yra panašiai kaip su kai kuriais geltonosios spaudos laikraščiais- daugelis sako, kad jų neskaito, juose tik pletkai, tačiau kai tik gali visi užmeta akį į ten. Juk daugelis ir sako, kad Eurovizija nėra svarbi, ji nieko nereiškia, kai kurios šalys netgi bando ją ignoruoti, tačiau spalčia visi stengiasi ten pasirodyti kuo geriau. Ir tai yra teisinga.

Aš nemačiau mūsų Sashos Son(g) pasirodymi iki šio pussfinalio ir labai buvau nustebusi, kad jis bendrame kontekste pasirodė puikiai. Džiaugiausi ir klausiau su dideliu malonumu. Rodos viskas gana paprasta, tačiau taip šilta ir nuoširdu, lengvai atliekama, kad atrodė jog jis yra pasaulinė žvaigždė. Mano akyse netgi stikinejantis graikas Sakis Rouvas nublanko prieš mūsų Sashą Son(g).

Man rodos šį kartą bent jau pabandėme suderinti nuoširdumą su Eurovizijos reikalavimais ir pagalvojome apie tai, kaip gauti daugiau palaikymo iš kitų šalių.

Visai nematau nieko blogo ( greičiau atvirkščiai ), kad jis dainavo ir rusiškai. Manau, kad nereikia to bijoti, nes jei jis būtų kokioje Kinijoje uždainavęs kiniškai netgi visi pagirtų jį už tai. O kodėl nepagalvojame, kad visi džiaugtumėmės jeigu konkursui vykstant mūsų šalyje koks nors svečias užtrauktų pora sakinių lietuviškai? Juk netgi prezidentai, popiežiai, muzikos žvaigždės gerbdami tą šalį pasako nors keletą žodžių tos šalies kalba, kurioje jie yra ir visi tai tik sveikina.  Tai ar mes neesame liguistai reaguojantys tik į rusų kalbą?

Šiandien varžovai tikrai stiprūs, tačiau aš labai tikiu, kad Sasha Son(g) nepasiduos jokiems spaudimams ir jauduliui ir pateks į dešimtuką geriausių.

Mums tereikia tuo labai tikėti..ir tada svajonės pildosi.

Kategorijos: Laisvalaikis