Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Televizijos programos

Parašė Rasa 2009 May 20 1 Komentaras

video-tv

Kai mokiausi universitete daug studijavau apie reklamas, ryšius su visuomene, spaudą, televiziją ir t.t. Todėl ir toliau komunikacijos tema nuolat skaitau, mokausi ir domiuosi.

Skaičiau vieną labai įdomią knygą apie televiziją: kaip formuojamos programos, siekiama reitingų ir reklamos sutarčių, kas vadovauja ir t.t. Ją parašė vokietis, kuris buvo Vokietijos privataus televizijos kanalo SAT1 vadovas ir jo vadovavimo metu šis kanalas buvo pačiame klestėjimo viršuje.

Ten skaičiau vieną įdomų dalyką apie tai, kad kartais visai nereikia būti orginaliu, kad turėtum sėkmę. Štai niekas niekada savo reitingais negali prilygti meksikiečių ir amerikonų serialams.

Meksikiečių serialuose visada labai ryški meilės linija, turi būti meilės trikampis ir pagrindinė filmo herojė būtinai yra moteris, kuri kenčia, daug dirba ir t.t. Vokiečiai gi manė, kad nereikia tokio banalumo ir sukūrė serialą, kuriame pagrindinis herojus yra vyras, jis tarsi supermenas ir…serialas buvo visiškas fiasko. Pasirodo, kad daugiausia serialus žiūri moterys ir jos nori heroję identifikuoti su savimi, o vyrai jas domina tik kaip dalyviai, kuriuos jos myli, jie turi būti romantiški, tačiau jie yra truputį “blogiečiai’. Moterims kančios vaidmuo yra labiau priimtinas nei laimingos..

Nežinau aš čia matyt nesutinku su tuo, tačiau TV marketingo specialistų tyrimai matyt geresni.

Arba dar vienas tyrimas: reikia dėti vienodo stiliuko serialus ( pvz. kriminalinius, jaunimo ar kt. ) vieną po kito 2 iš eilės. Tai daroma tam, kad mėgstantis tą žanrą galėtų “įšokti” į traukinį dviem laikais, t.y. jeigu jis nespėjo iš kažkur grįžti ar namuose nudirbti darbų iki serialo, kuris prasideda 20:15, tai gali spėti į kitą, kuris prasidės 21:15 ( čia vokiški vakarinių programų pradžios laikai).

Arba dar: geriausias maistų produktų, skalbimo miltelių ir kitų namų ruošoje reikalingų daiktų ir produktų reklamos laikas yra ketvirtadienio vakaras, nes tada žmonės prieš savaitgalio apsipirkimą įsikala į galvą ir dar nespėja pamiršti ką matę..

Įdomu tai, kad viskas apskaičiuota, sudėliota ir sugalvota, o mums dažnai atrodo, kad taip nėra arba mes visai apie tai nepagalvojame..

Kategorijos: Įdomybės

Vienas Komentaras iki šiol.

  1. A. says:

    Idomu.
    Aciu