Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Šį savaitgalį nusipirkau labai įdomią knygą apie viešbutį- “Viešbutis Babilonas- prabangaus viešbučio ekstravagancija ir chaosas”. Knygos autoriai- anonimas, penkių žvaigždučių viešbučio vadybininkas, šioje srityje dirbantis jau penkiolika metų, ir literatūrinių apdovanojimų pelniusi žurnalistė Imogen Edward-Jones. Ilgametis vieno iš garsiausių pasaulio viešbučių darbuotojas leidžia skaitytojui ištisą parą stebėti prabangaus viešbučio gyvenimą. Knygos istorija paremta tikrais faktais.

Pirkdama šią knygą nelabai tikėjausi, kad ji bus tikrai tokia atvira ir nepaprastai teisinga. Skaičiau ir juokiausi, nes daugelis dalykų tikrai būdingi kiekvienam viešbučiui, kad ir kur jis bebūtų- Londone ar Vilniuje. Juokiausi ir dėl to, kad nemažai epizodų esu pati išgyvenusi mūsų viešbutyje ” Mabre” ( www.mabre.lt ), nemažai tokių nutikimų išgyvenau pati keliaudama.

Šiandien su kolegomis darbe kalbėjomės, kad ši knyga tikrai labai įdomi ne tik mums, viešbučių ir restoranų srities darbuotojams, bet ir šiaip žmonėms, kurie vienu ar kitu būdu tampa viešbučio ar restorano klientais kurioje nors pasaulio šalyje.

Be to, Lietuvoje ši knyga turi ir tam tikrą edukacinę vertę, nes tikrai nėra daug literatūros apie viešbučius lietuvių kalba. Viešbučių ir restoranų tiek daug, kad trūksta bent jau mandagiai bendraujančio personalo, o ką jau kalbėti apie angliškai ar vokiškai kalbantį ir skaitantį ..

Kategorijos: Knygos, Mabre