Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Apyrankę su tokiu užrašu nusipirkau tik įvažiavusi į Lietuvą, Palangos “STATOIL” degalinėje. Ir pirkau netgi ne vieną, o keletą- dovanoti mamai, draugams. Stovi jos sudėtos prie pat kasos, ten pat yra ir lipdukai su tokiu užrašu. Nusipirkęs daiktą su šia atributika, remi Lietuvos krepšinio rinktinę.  Šiuo metu, manau, kad daugelis perka apyrankes ar lipdukus ir tikrai nesiruošia taupyti,  skaičiuoti centus.. Aš, tiesa sakant, net nepamenu kiek jos kainavo, o juk visiems ne dažnai būna, kad įsigyji daiktą, net nepažiūrėjęs kiek jis kainuoja. Tiesiog žinai, kad taip reikia ir tiek.

Žinau, kad ir kiti mūsų olimpiečiai įdėjo nepaprastai daug jėgų ir yra sėkmingi vertinant savo asmenininius rezultatus…Manau, tą žino ir supranta visi. Netgi dažnai pagalvoju, kad nėra teisinga daugiausia dėmesio skirti tik krepšininkams, bet.. tiesa yra tokia– nesvarbu kurioje pasaulio šalyje bebūtum dar ir prieš šią Olimpiadą ( manau tai nepasikeis ir po jos), kai pasakai, kad esi iš Lietuvos, visi žino, jog tai – basketball country. Ir kaip aš tuo didžiuojuosi..

Ši sporto šaka sugebėjo ir mus visus lietuvius suvienyti, nepalikti abejingais netgi senukų, kaip to kartais nepadaro jokia religija ar Sąjūdis. Jau netgi vien dėl to ši sporto šaka verta ypatingos pagarbos.

Mūsų šalies niekas nebijo dėl to, kad “užsuksime dujų” kranelį, kaip tai gali padaryti Rusija; dėl dydžio ir sparčiai augančios ekonomikos kaip Kinijos ir daugelio šalių dėl kitų dalykų.. Bet mūsų krepšininkai kelią didelį galvos skausmą viso pasaulio krepšinio rinktinėms..ir jų sirgaliams.

Ir jei kiekvienas lietuvis iš to gauna malonumą ar kitokią naudą, turime būti pasiryžę ir kažką su džiaugsmu atiduoti tiems, kurie mums tą malonumą suteikia- šiuo atveju kelis LT, kurie atiteks krepšinio rinktinei remti.

Kategorijos: Įdomybės