Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Voveraičių sezonas

Parašė Rasa 2008 Aug 20 0 Komentarų

Pagaliau jau tikrai pilnai įsibėgėjo lietuviškų voveraičių ( grybų, ne gyvūnų :) ) sezonas. Jų gaima nusipirkti tiek pakelėse, tiek prekybos centruose, tiek turgeliuose.. Visur oranžinė spalva šviečia iš tolo.

Šia “didžiai garbinga” proga Ruslanas restorane irgi paruošė nemažai skanių patiekalų iš voveraičių.

Vieno iš pačių populiariausių patiekalų receptu pasidalinome ir su naujojo portalo 15min.lt skaitytojais. Nusprendėme ir toliau benradarbiauti, t.y. duoti receptus tik tuos, kuriuos lengva pasigaminti namuose, kuriems pagaminti produktų lengva rasti mūsų prekybos centruose. Taigi, skanaus..

Reikės:

12 vnt. ryžių lakštų (jų nusipirkti galima parduotuvėje),
1 vidutinio dydžio svogūno,
1 vidutinio dydžio morkos,
200 gr. šviežių voveraičių,
1 didelės skiltelės česnako,
1 arbatinio šaukštelio sūraus sojų padažo,
1 arbatinis šaukštelis teryaki padažo,
1 arbatinis šaukštelio kapotų petražolių ar kitokios žalumos,
1 valgomojo šaukšto saulėgrąžų aliejaus daržovėms apkepti,
1 stiklinės saulėgrąžų aliejaus kepimui,
1 kiaušinio,
100 gr. maltų baltos duonos džiūvėsėlių.

Gaminame:
Pirmiausia pasiruoškime įdarą. Morką ir svogūną supjaustome šiaudeliais ir apkepame kartu su apvirtomis voveraitėmis ir česnaku. Apkepus daržoves, įpilame sojų, paskui teryaki padažą.
Ryžių lakštą kelioms sekundėms pamerkiame į šiltą vandenį tol, kol jis suminkštės. Stalo paviršių patepame aliejumi, ant jo dedame ryžių lakštą, ant lakšto paruoštą įdarą. Lakštą suvyniojame kaip lietinį blyną.
Išplakame kiaušinį. Suvyniotą ryžių lakštą su įdaru pamerkiame į kiaušinio plakinį, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame keptuvėje tol, kol apskrus. Skanaus!
Kategorijos: Restoranas