Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Įžymybės čia ir ten

Parašė Rasa 2008 Aug 27 0 Komentarų

Dažnai pagalvoju, kad keistai mes juokiamės iš Lietuvoje įžymių žmonių ar vadinamo elito, sakydami, kad jie tik pas mus Lietuvoje įdomūs, o niekur kitur nežinomi ir dėl to neverti šio vardo. Sutinku su šiuo teiginiu, bet ne iki galo..

Nuskridus į Vokietiją visada nusiperku daug jų spaudos, kuri mirga tiek Holivudo, tiek Vokietijos įžymybių veidais ir istorijomis. Ir ka gi ?

Net neabejoju, kad beveik nei vieno labai įžymaus šios šalies aktoriaus, dainininko ar verslininko beveik niekas nežino ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse. Tik keletas jų sporto ar kino žvaigždžių yra žinomi Holivude ir pasaulyje, bet ir tų mes nelabai identifikuojame kaip vokiečių. Bet vokiečiai labai didžiuojasi savo žvaigždėmis, dirbančiomis tik šalyje ir tikrai iš jų nesijuokia. Maža šalis- mažesnė žvaigždė, didelė- didesnė.

O kaip mes? Mes neabejotinai turime įžymių tautiečių, kurie savo srityje žinomi tikrai ne tik Lietuvoje, tačiau netgi jais nesidžiaugiame. O ką jau kalbėti apie vietinės reikšmės sporto, verslo ar TV atstovus. Bet vis tik tie, kurie stengiasi kažką daryti, kad pasaulis būtų geresnis, gražesnis tikrai verti pagarbos, net jeigu tai nesigauna idealiai.

P.S. Beje, čia Vokietijoje, kai pasakau, kad dalyvavau projekte “Lietuvos Šokių dešimtukas”, kurio sėkmingą analogą jie irgi turėjo, pasijuntu tikrai “svarbia” :) .  Netgi vienoje prabangių drabužių parduotuvėje, kai mano vyro sesuo tai pasakė, gavome labai didelę nuolaidą ” iki gyvenimo pabaigos”. :) Jie labai vertina ne tik pastangas, kurias reikėjo įdėti, mokantis šokti, bet ir ilgą kelią iki to projekto, kurį nuėjęs buvai pakviestas dalyvauti.

Kategorijos: Įdomybės