Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Gyventi ir patirti

Parašė Rasa 2008 Oct 8 2 Komentarų

Ir vel citata iš neseniai nusipirktos knygos. Tai vieno žymiausių XIX a. pabaigos vokiečių filosofo, visų vertybių perkainotojo FRYDRICHO NYČĖS ( 1844 -1900 ) knyga ” Žmogiška, pernelyg žmogiška: knyga laisviems protams”

Taigi, mintis apie gyvenimą ir patyrimą…” Kai matai, kaip kai kurie moka elgtis su savo išgyvenimais – pačomis nereikšmingiausiomis kasdienybės emocijomis – paversdami jas tris derlius per metus duodančia dirva, o kiti – kokia jų daugybė! – yra vėtomi ir mėtomi audringiausio likimo, įvairiausių epochos ir socialinių srovių ir bangų, bet visuomet lengvai kaip kamščiai plūduriuoja paviršiuje, tada galiausiai kyla pagunda žmoniją skirstyti į mažumą tokių, kurie iš nedaug geba padaryti daug, ir į daugumą tokių, kurie iš daug moka padaryti nedaug; taigi pasitaiko sutikti atvirkštinių burtininkų: šie užuot kūrę pasaulį iš nieko, verčia jį nieku.”

Ypač prieš rinkimus į Seimą ši mintis verta atskiro apmąstymo.

Kategorijos: Knygos

2 Komentarų iki šiol.

  1. Simona says:

    Rasa, tai kodėl Jūs pati nėjote į Seimą?
    Verslas nuo to nenukentėtų; kaip suprantu, valinskininkai pakeitė tvarką ir dabar seimūnai gali užsiimti kokiomis tik nori veiklomis, pasilikti verslus ir pan. Na, čia sakinys gal ir ne į temą…
    Bet vis dėlto, kodėl? Galėtumėte vadovauti Lietuvai, remdamasi Nyčės, Marko Aurelijaus, Gibran mintimis, ir visiems būtų gera :)

  2. Rasa says:

    Simona, aciu Jums uz komentara.
    Manau,kad Seimui manes nebereikia, nors minciu kazkiek dalyvauti politikoje turiu.
    Manau, kad kiekvienas is musu turime nors po truputi itakoti geromis mintimis ir darbais savo salies gyvenima.
    Man labiau rupi socialines problemos, todel manau, kad tam nereiktu eiti i politika ( kad isvengti tik vienos partijos paramos, o kitu tik kritikos ir stabdymo), o kurti kazkoki fonda.
    Taigi,dar karta aciu ir iki.