Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Į šventę be dovanų

Parašė Rasa 2008 Oct 13 3 Komentarų

Vis dažniau gaunu pakvietimus į kokią nors šventę, kur nurodytas ne aprangos kodas, o ką atnešti, o tiksliau, ko nenešti dovanų.

Labai dažnai tai būna nuoroda su sąskaitos numeriu kam būtų galima paaukoti pinigus, o kartais jau renginio vietoje stovi aukų dėželė ir ten galima įmesti pinigus.

Gerbiu tokį žmonių norą ir stengiuosi to laikytis, tačiau būna sunkoka. Ypač jei būna nurodyta, kad nedovanoti net gėlių.  Žinoma, gėles reikia dovanoti ne tik šventės dieną, žinoma, kad vienu metu jų būna daug ir nėra net kur merkti, nesimato viso jų grožio..tačiau gėlės yra labai neutralus, bet gražus pagarbos parodymas.

Būna ir taip, kad žmogus visiškai nenori jokių dovanų ir labai tą pabrėžia. Juk reikia labai gerai pažinoti žmogų, kad išrinktum jam tinkamą namų interjero detalę ar ką nors kito. Dėl to aš pati labai mėgstu dovanoti dovanas, kurias galima suvalgyti, išgerti arba gauti kažkokį naują pojūtį, pvz.. masažą, susiverti papuošalą ir t.t. :) . Beje, užsienyje tokios dovanos pačios populiariausios.

Pagal visas elgesio normas, didžiausiu netaktu yra laikoma, kai žmogui vis tiek yra nešamos dovanos, nors jis kvietime nurodė kitaip. Tada visi kiti, kurie iš pagarbos šeimininkui to nepadarė, jaučiasi lyg ir kvailio vietoje, nes atėjo tuščiomis rankomis. Žinoma, jei būtinai norima padovanoti ką nors labai asmeniško, tai turi būti padaryta prieš vakarėlį arba po jo, kai to nematys kiti svečiai.

Bet kam tada tai daryti per vakarėlį, juk dovanas galima dovanoti be jokių progų ir bet kada…

3 Komentarų iki šiol.

  1. Justas says:

    O as maniau, kad vakareliai organizuojami del dovanu. Ir jei kvietime nurodo, kad nereikia dovanu, vadinas nori asmenisku ir didesniu dovanu nei, pavyzdziui, geliu puokste!:)

  2. Paulius says:

    Nu čia dabar…man, pavyzdžiui, vakarėliuose svarbiausia šauni kompanija ir gera nuotaika, o ne dovanos. Geriausiu atveju tai tik priedas, bet tikrai ne esminis elementas.

  3. inga says:

    Sveiki. Istikruju labai sunku buna padovanoti ir rasti dovana zmogui, kuris, kaip ir viska turi;) Tai jo prasymas jam nedovanoti dovanos, o tuos pinigelius paaukoti-man yra labai grazus zestas. Bet jeigu paraso, kad nereikia geliu-tai jau visai i jokius remus netelpa…Kaip eiti tusciomis??? Nors as dievinu dovanas su mintimi, ar su kokiu neiprastu dovanojimu, tai, manau, ir tuo atveju kazkaip issisukciau:) Dovanas pati labai labai megstu:)))