Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Žurnalas “ISTORIJOS”

Parašė Rasa 2008 Oct 14 3 Komentarų

Su nekantrumu laukiu sekančio, naujo žurnalo “ISTORIJOS” numerio. Tik šį sykį dėl kitų priežaščių nei paskutiniuosius 25 mėnesius. Kodėl? O gi nuo spalio 1 dienos šio žurnalo redaktorius ( dabar jau buvęs ) Vytaras Radzevičius išėjo iš darbo.. Ši žinia man buvo tarsi perkūnas iš giedro dangaus.

Man labai patiko Vytaro redaguojamas žurnalas. Pradėjus redaguoti žurnalą,  jam buvo tekusi nelengva užduotis, nes daugeliui žurnalas buvo jau žinomas kaip lengvų meilės istorijų žurnaliukas, kuris net nevertas dėmesio. Jau nuo pirmųjų jo redaguojamų numerių viskas buvo kitaip- įdomios temos gvildenamos labai nuodugniai, knygų apžvalgos, poilsio skaitiniai. Žurnale labai aiškiai būdavo iš esmės analizuojama kažkokia tema, pvz. jūra, maistas, miškas ir t.t. Dar gerai prisimenu kaip būdavo aiškinami žvaigždynai ir jų išsidėstymas danguje tuo ar kitu mėnesiu. Tai privertė mane pasiėmus žurnalą išeiti į lauką ir pakelti galvą..ieškoti žvaigždynų, nors mokykloje astronomija man visai gerai sekėsi ir patiko.

Žodžiu, man nemažai teko aiškinti savo kolegoms, kad jie pabandytų nusipirkti tą žurnalą ( po to jie pirkdavo jį reguliariai ), kaip kam net pati nupirkau ir įbrukau į rankas, kad paskaitytų. Nusivylusių nebuvo, o nustebusių -labai daug. Šis žurnalas panašaus lygio kaip “Verslo klasė”, “Versus”, tačiau temos nėra tik verslo žmonėms įdomios temos, galbūt “Istorijose” daugiau temų gali rasti ir moterys.

Mačiau kaip keitėsi žurnalo vieta prekybos centrų lentynose: iš pradžių jo reikėdavo tikslingai ieškoti, o paskutiniu metu jis užimdavo “garbingas vietas” stoveliuose, nes jį tikrai pirkdavo.

Retai yra žurnalų, kuriuos norisi perskaičius pasilikti, nes jis turi išliekamąją vertę..tarsi plona knyga.

Belieka tikėtis, kad jis ir toliau toks išliks..

P.S. O kol kas dar prekyboje paskutinis Vytaro Radzevičiaus redaguotas “ISTORIJŲ” numeris. :) Jame apie Donatą Banionį, naftą, Katynės bylą, Balkanus ir t.t.

Kategorijos: Įdomybės

3 Komentarų iki šiol.

  1. Justas says:

    Radzevicius keicia krypti: is rimtos zurnalistikos keliauja i labiau popsine – bent jau kol kas televizijoje..:)

  2. Tomas says:

    Idomus pasisakymas. Man taip pat patinka “Istorijos”, kurias kartsnuo karto paskaitau,nes gyvenu uzsienyje, tai ne visuomet “po ranka”.
    Ir siaip, labai patinka Rasos blogas. Aciu.

  3. asta says:

    Labai ,labai pritariu del”Istoriju” pries pora metu taip laukdavau “ievos”,bet ar as pasenau ar Ieva nusivaziavo….Gal puiki komanda o ne redaktorius tai isveza ,nezinau subtilybiu siame versle, tikekimes ,kad dar ne “ruduo”…