Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Televizijos jėga politikoje

Parašė Rasa 2008 Oct 28 9 Komentarų

Negalvojau, kad TV taip stipriai keičia žmonių protus ir padeda jais manipuliuoti. Labai tikėjausi, kad pavyks nekalbėti savo BLOG’e apie šiuos rinkimus į Seimą..deja..Antano Nedzinsko išrinkimas į jį reikalauja atskiro pamąstymo.

Aš suprantu, kad jis po TV projekto tapo žvaigžde, aš galiu suprasti ir tai, kad jis gali sėkmingai rinkti minias į savo koncertus ir gerai parduoti savo CD ir už tai gerbiu jį, nes jis daro savo darbą gerai. Vieni perka jo CD dėl juoko, kiti dėl muzikos. Ne tai svarbu.

Bet valstybės valdymas berods kas kita. Nei vienoje kitoje šalyje negirdėjau, kad žmonės po TV projektų įkurtų partijas, būtų jose ir taip sėkmingai sutriuškintų politikos senbuvius. ( A.Nedzinskas laimėjo prieš V.Žiemelį ). Netgi negalvojant apie partijas, manau, kad sutiksite, kad p.Antanas nemoka net sakinio rišliai suregzti..

Ar gi tokie žmonės turi spręsti mūsų visų šalies likimą? Ar tikrai reikia norint tapti Seimo nariu ne mokytis, studijuoti, o reikia tik sudalyvauti TV šou ir tu jau ten? Argi tik tokius reikalavimus sau keliame?

Man tikrai ne vienodai kaip bus Lietuvoje..Ir galiu suprasti tuos JAV piliečius, kurie po Dž.Bušo išrinkimo į prezidento postą protestuodami išvyko iš šalies gyventi kitur. Daugiausia tai buvo protingi meno, kultūros ir mokslo žmonės.

Kategorijos: Pamąstymai apie..

9 Komentarų iki šiol.

  1. Justas says:

    Aš tai nematau čia tragedijos. Nu ką, pasėdės, pabalsuos tas Antanas kaip lieps partija, gal kokią nesąmonę sugalvos. Niekuo ne blogesnis ir ne durnesnis, nei kokie 80% seimūnų. Vis mažesnė blogybė nei koks Uspaspispas (nepavyko deja išvengti) ar, neduok Dieve, toks vienas mėgstantis skraidyti buvęs Prezidentas iš Šilo gatvės.

  2. Martynas says:

    Taip… turbūt greit visi normalūs žmonės išemigruos.

  3. Justas says:

    Ziurint formaliai – A. Nedzinskas VU magistras – tad turi issilavinima, kurio neturi dalis kitu seimunu.
    Ziurint subjektyviai – jis jau nuo mokyklos laiku svajojo buti valdzioje – tiksliau prezidentu. Zinoma, prezidentu jis niekada netaps, bet tos svajones deka, pasieke siek tiek maziau – pateko i Seima. Ir tai yra pakankamai daug.

    Kad ir kaip nepatiktu jo su TV pagalba susikurtas ivaizdis, tenka Antana gerbti uz jo atkaklu svajones siekima.

  4. Rasa says:

    Justai, bet labai gaila, kad mūsų šalyje galima tapti VU magistru ir gebėti tik tiek kiek jis..
    Aš pati baigusi VU magistro studijas ir tikrai žinau, kad tai labai daug pastangų reikalaujančios studijos.
    Čia mes kalbame apie šalies valdymą ir ateitį. Be to visas tos partijos sąrašas “labai jau įspūdingas”.
    O Antaną gerbiu už jo pastangas, tačiau labiau muzikiniame pasaulyje..Čia būčiau jį labiau gerbusi, jei jis būtų atsisakęs kandidatuoti.

  5. Paulius says:

    Eilinė rinkimų komedija ir viskas.

  6. o man vis menasi kadais į Italijos parlamentą išrinkti buvusi porno žvaigždė. chikone ne chikone jos pavardė. nepamenu, o ir tikslintis tingu. bet tai tik pavyzdys, kad mes dar turime erdvės “tobulėti” :D

  7. Rene says:

    Todel ir nesinori eiti balsuoti.TV jega-nenusakoma,ji formuoja zmoniu nuomone,retas,kuris islaiko stipria savo pozicija,uz tai juos gerbiu.Dabar einama tiesiu taikymu,kad seimas virs ,,sou”.Ko tiketis???-komediju ir tragediju…baisu.

  8. I. says:

    Na manau, kad kiekvienas turi teise i savo nuomone. Taciau nepazistant zmogaus, nera gerai ji teisti.
    Kiekvienas gyvename su savo “visuomeninemis kaukemis”. Ir Antanas pasirinko buti juokdariu ir visu linksmintoju, nors, kiek teko girdeti is jo bendramoksliu, jis tikrai yra protingas ir suprantantis ka daro, zmogus.
    Manau, kad kaip sakoma: nereikia spresti apie knyga is virselio :)

  9. asta says:

    dvi savaites neziurejau neskaiciau nemaciau,nes norejau pailseti nuo lietuvisku grozybiu ,gryzus…sokas,kas toliau,jau lietuviska tv. baisi nepagarba zmogui(mastanciam),o cia gi vis tik politika,bet ten!!! matyt dar baisiau jei normaliu zmoniu nera …Zmogaus gerumas dar ne viskas, visai salia ir kvailumas ,o gal negalia….?