Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Skrydžiai į Marijos žemę…

Parašė Rasa 2009 Apr 10 3 Komentarų

aut.V.Alesius

Niekaip negaliu nurimti dėl Lietuvos..ir skrydžių į Lietuvą..gaila ir pikta kartu dėl to, kad vis labiau ir labiau esame “atribojami” nuo pasaulio. Ir čia nieko negalime patys pakeisti..

Aš jau net nekalbu apie nepaprastai išaugusias skrydžių kainas, bet juk argi ne katastrofa, kad elementariam skrydžiui pvz. Vilnius- Diuseldorfas, kuris anksčiau būdavo 1:55 min, dabar reikia 8 valandų.. Į Vokietiją anksčiau skrisdavome tiesiogiai, o dabar skrendame su 2 persėdimais.. Tai tiesą pasakius, aš į Čikagą skrendu tas pačias 8 val. Argi čia normalu? Juk  į  Čikagą skrendame kirsdami net kelias laiko juostas, Atlantą..

Paskutinis taškas žinoma man buvo prieš kelias dienas “Air Baltic” centrinės būstinės išplatintas laiškas partneriams, t.y. kelionių agentūroms Europoje, kuriame paaiškinama kodėl nutraukiami tiesioginiai skrydžiai iš Miuncheno, Stokholmo, Milano. Esą Lietuvoje ekonominė situacija yra tiesiog katastrofiška ir jie negali užtikrinti šitų skrydžių, todėl jie vykdydami savo įsipareigojimus partneriams skraidys per Rygą ir tada į Vilnių..

Keletas Lietuvos kelionių agentūrų gavo iš pvz. vokiečių partnerių užklausimus ar tikrai į Lietuvą keliauti pavojinga ir situacija katastrofiška. Juk jiems dar ir taip Pabaltijo šalys yra naujos žemės, o kaip žinome, visiems svarbiausia saugumas.. taigi, negatyvi informacija iš karto sklinda žaibo greičiu.

Bet argi “Air Baltic” sprendimas daugelį skrydžių vykdyti per Rygą nėra noras gelbėti Latvijos ekonomiką, t.y. Rygos viešbučius, restoranus ir t.t. tokiu būdu? Juk nemažai keleivių atvyks į Rygą iš vakaro ir ten nakvos, kiti galbūt vakarieniaus ir t.t.

Galiu pateisinti tokius sprendimus, tačiau manau, kad partneriams reikėtų atvirai sakyti priežastis, o ne bandyti analizuoti kitos šalies ekonominės padėties katastrofiškumą. Juk vis tik tiek lietuvių skraido šiomis avialinijomis..

Labai pasidžiaugiau, kai susisiekimo ministras E.Masiulis sureagavo į šią situaciją ir kreipėsi į Latvijos ambasadorių dėl tokių veiksmų mūsų šalies atžvilgiu, tačiau vis tik pirminė informacija jau pasiekusi galutinius vartotojus, t.y. užsienio kelionių agentūras ir vargiai ar ją sugebėsime ištrinti iš jų galvų ir įtikinti, kad mes laukiame svečių, čia tikrai lyginant su kitomis pasaulio šalimis saugu, servisas geras..

O tuo tarpu Vilniaus viešbučiai jau mato tokių pareiškimų pasekmes – per kelionių agentūras pasipylė grupių, kurios turėjo atvykti vasarą, anuliacijos..

Turbūt geriausia rašyti laiškus iš ir į Marijos žemę, nes keliauti čia sunkoka..

Kategorijos: Kelionės, Mabre, Verslas

3 Komentarų iki šiol.

  1. Darius says:

    Teko ir man slristi per ryga i vilniu, malonumas nekoks tiesa sakant. Bet nera cia ko kaltinti, nemoka lietuviai bendradarbiauti, netures isvis jokios naudos. Kokie pranesimai buvo laidomi i latviu darza, naturalu kad po tokiu pasisakymu pabega zmones

  2. Audrius says:

    Sakes. Na is pradziu net negalvojau akd viskas taip rimta. Stebejau draugu susirashinejimus “groupsuose” kadangi viena drauge bande grizti velykoms is Milano, o skrydziu kaip ir nerado. Manau kad Lietuvoje infrastruktura niekada nebuvo stipri, taciau dabar situacija bus dar blogesne. Tikekimes kad valdzia bent cia pabandys ka nors padaryti, nes is pradziu dingus Flylal, dbr AirBaltic’as gali diktuoti savo kainas

  3. JS says:

    Kaip man apmaudu del Flylal, kaip anksciau buvo patogu, smagu ir greita skristi namo su savo, lietuviskom avia linijom… Dabar skristi i Lietuva ir is Lietuvos yra Sizifo darbas, trukme ir kainos nesveikos…

    Stai tau ir laisve, apie kuria taip daug kalbama.

    Dziaugiuosi, kad zmones reaguoja, gal issikovosim is mumis idarbintu zmoniu, kuriems mes mokame alga, dirbti gerai savo darba ir traukti LT is skyles, kalbetis su zmonemis ir ieskoti kartu sprendimu, kaip situacija pagerinti… Jauciu naivios, rozines svajones cia mano.