Rasa Martens

Rasos Martens dienoraštis

Fotografė Rasa Jonaitienė ( Žurnalas "KLUBAS" )

Esant daug įvairių įvykių, kartais nutinka taip, kad aprašau sau svarbų įvykį turbūt jau beveik paskutinė, nes spaudoje jau daug kur žinia apie mūsų restorano lauko terasos griliaus sezono atidarymą rašyta jau nuo šeštadienio.

Taigi, labai nepasakosiu koks buvo nuostabus pats vakarėlis ( o jis buvo tikrai puikus), o labiau papasakosiu pačia mūsų idėją, kodėl atsirado tokia naujiena ir iš vis kas ji?

Visų pirma, visą vasarą pas mus viešbučio “Mabre” kiemelyje esančioje lauko terasoje, kuri ir priklauso restoranui, nusprendėme vakarais kepti lauke griliaus patiekalus.

Tai darysime ne kasdien, nes dažniausiai jau tik kokio ketvirtadienio žmonės pradeda ilsėtis ir turi daugiau laiko vakarienei ar šiaip susitikimui su draugais. Taigi,mes tai darysime ketvirtadieniais ir penktadieniais.

Ši paslauga manau patiks tiems, kurie vasarą dirba ir negali išvažiuoti kažkur į sodybas, o griliuje keptos mėsytės norisi. Žinoma, ir tie, kurie atostogauja mieste ar turi svečių ir dėl butinių priežaščių negali griliuko kepti pas save namuose. ( Beje, Vokietijoje, net ir turint savo namus ir terasą, kepti griliuje yra labai griežtos taisyklės ir gali nutikti, kad kaimynai tau leis tai daryti tik pvz. 2 kartus per mėnesį arba dar rečiau ir tuėsi susiderinti kada tai galėsi daryti).

Vasarą kažkaip norisi ilgiau sėdėti lauke, kalbėtis ir mes dėl to sugalvojome, kad visai smagu bus turėti meniu kompleksą, kuris susidės iš 5 patiekalų. Čia bus šaltas užkandis, karštas užkandis, 2 karšti grill patiekaliukai bei desertas. Tokiu būdu bus galima paskanauti visai nemažai kitokių patiekalų ir tai bus tarsi kulinarinė kelionė. Be to, Ruslanas kasdien gauna kažkokių naujų produktų, kuriuos sužiūrėjęs jis galės pasiūlyti vis naują meniu. Tai visai patogu ir tiems, kurie nori ateiti dažniau, nes jie žinos, kad kiekvieną kartą ant griliaus bus kepama vis kažkas nauja ir įdomaus.

Be to, tai dar ir puiki galimybė paskanauti įvairių “Haziendos” patieklų už prieinamą kainą, nes kompleksas iš tų mano minėtų 5 patiekalų kainuoja 89,90lt.

Žodžiu, džiaugiuosi tuo ir labai tikiu, kad ši vasara bus šilta ir be tokio ilgo ir gausaus lietaus kaip praeitą savaitę.

P.S. Dėkoju žurnalui “Klubas” ir fotografei Rasai Jonaitienei už nuotrauką, kurioje aš su Ruslanu vakarėlio metu.

Kategorijos: Mabre, Restoranas

3 Komentarų iki šiol.

  1. Justas says:

    Geras vakarėlis buvo – o jau užkandžių skanumas.. Ačiū R&R tandemui:)

  2. roma says:

    Man irgi labai patiko vakarelis
    O ipatingai Seimininke atrode kaip Angelas kuris atskrido kad mus visu pakelti ant savo sparneliu ir…..:)

  3. Rasa says:

    Aciu visiems! Tai dabar jau lauksime Jusu terasoje visa vasara. :)